fbpx
Skip to main content
Bakir Izetbegović

NESVAKIDAŠNJI POTEZ IZETBEGOVIĆA! Odao počast srpskim žrtvama u Kazanima (FOTO)

Foto: Profimedia
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović poklonio se danas srpskim žrtvama stradalim na Kazanima 1993, položio cveće i poručio da je to njegov dug prema žrtvama, što je nameravao davno da učini.

- Ovo je moj individualni čin. Činim to u svoje ime i ne očekujem da sada neko prati moj primer, ali bi bilo dobro da svi to učinimo na svojim stranama kako bi izgradili pomirenje i suživot - istakao je Izetbegović.

Da li se ISPUNJAVA Alijin san da Bosna i Hercegovina postane Islamska država?!

Miladin Vidaković, predsednik Srpskog građanskog veća i Pokreta za ravnopravnost, ocenio je da mnogo znači što se žrtvama u Kazanima poklonio predsedvajući Predsedštva BiH i prvi u Bošnjaka.

- Verujem da će to u budućnosti voditi ka pomirenju i suživotu - rekao je on. Sa Izetbegovićem u Kanaima su bili Denis Zvizdić, predsedavajući Saveta ministara BiH, Fadil Novalić, premijer FBiH, Šefik Džaferović, zamenik predsedavajućeg Parlamenta BiH, Dino Konaković, premijer Kantona Sarajevo i Asim Sarajlić, visoki funkcioner SDA i poslanik u Parlamentu BiH. 

KUSTURICA UPOZORIO: Sarajevo je blizu stvaranja kalifata u stilu Islamske države

Za zločine na Kazanima do sada je osuđeno 14 vojnika Armije RBiH. Ono su osuđeni od deset meseci do šest godina. Za ovaj zločin odgovornim se smatra komandant 10. brdske brigade Armije RBiH Mušan Topalović Caco. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd