Skip to main content
Satya Nadella Microsoft konferencija

Neverovatno ali istinito : Windows za 0 EUR

Microsoft je tromo reagovao na rast tržišta mobilnih uređaja i nikada više nije uspeo da uhvati priključak sa ostalim kompanijama. Čak ni kupovina Nokia, im nije pomogla da postanu ozbiljan igrač na ovom tržištu. Očigledno je da su čelnici Microsofta izvukli pouke iz ovog fijaska i nemaju nameru da im se ista stvar dogodi kod „Internet of things“

Ovo je novi deo tržišta koje se polako pojavljuje, a obuhvata „wearble devices“ (satovi) ili pametne uređaje, kao što su recimo detektori za dim ili senzori koji kontorlišu grejanje. Stručnjaci procenjuju da će se ovo tržište ostvariti eksplozivniji rast od mobilnih uređaja i sve IT kompanije se ubrzano spremaju za takmičenje u ovom tržišnom segmentu.

Microsoft je juče, na Build Developer Conferenceu u San Francisku, objavio da će Windows koštati 0 $ ukoliko ga proizvođač instalira na weareble devices ili uređaj koji ima ekran manje od 9 inča. U ovu kategoriju spadaju i „smart tv“ konzole koje postaju sve popularnije u poslednje vreme.

Ovaj, neočekivan potez Microsofta, im je omogućio da ravnopravno uđu u trku sa Google i njihovim operativnim sistemom, jer Android lagano postaje sve dominantniji i to ne samo na mobilnom tržištu.

Takođe Microsoft je objavio da će se prvi SDK pojaviti već na proleće 2014.godine, što je jasan znak da Microsoft nema nameru da ispusti ovaj, potencijalno veoma lukrativan segment tržišta.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd