fbpx
Skip to main content
Tomislav Nikolić i Franc But

Nikolić i But zaključili: Srbija je počela da funkcioniše kao moderna država

Foto: Tanjug
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i dosadašnji ambasador Slovenije Franc But ocenili su da su se u Srbiji u poslednje dve godine desile mnoge pozitivne promene, da je Srbija počela da funkcioniše kao moderna država kao i da dve zemlje održavaju sjajne bilateralne odnose.

"Treba biti iskren i priznati da je evidentno da su se u Srbiji u poslednje dve godine desile mnoge pozitivne promene, kao i da je Srbija počela da funkcioniše kao moderna država", rečeno je tokom oproštajnog sastanka sa slovenačkim ambasadorom, saopštila je Sližba za saradnju sa medijima predsednika.

Ambasador But je rekao da je Slovenija zahvalna što je u protekle dve godine došlo do velikog napretka po pitanju sukcesije bivše SFRJ i izrazio nadu da će se uskoro videti napredak i po pitanju arhiva. On je takođe istakao da Srbija pravi odlučne korake u budućnost i da je ohrabrujuće bilo videti pre dve godine kako je dobila predsednika Republike koji će zaista biti predsednik Republike, što znači svih građana, a ne pre svega samo jedne političke partiji.

Predsednik Nikolić je izrazio očekivanje da će se odlični odnosi između Srbije i Slovenije i u budućnosti unapređivati i da će naše privrede, koje su prirodno upućene jedna na drugu, uskoro moći da rade i na zajedničkom proizvodu, sa kojim ćemo udruženo moći da nastupamo na trećim tržištima, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte i: Nikolić: Srbija ima čvrst oslonac u Emiratima
POPLAVE U SLOVENIJI: Izlila se Drava, stotine kuća pod vodom!

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd