fbpx
Skip to main content
Nikolić drži govor u Narodnoj biblioteci

Nikolić: Simbolično zatvaranje poglavlja ratovanja

Foto: Tanjug
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je poziv austrijskoj strani, tokom razgovora u Beogradu sa kancelarom Vernerom Fajmanom, za učešće u zajedničkoj manifestaciji povodom godišnjice otpočinjanja Prvog svetskog rata, kod Spomen-crkve Svetog Dimitrija Lazarevcu u čijoj kripti počivaju posmrtni ostaci stradalih srpskih i austro-ugarskih vojnika.

"To bi simbolično označilo zatvaranje poglavlja ratovanja, traženja krivaca i odgovornih i otvaranje novog poglavlja trajnog mira", rekao je predsednik Nikolić tokom razgovora s austrijskim kancelarom, prenela je pres služba predsednika Srbije.

Austrijski kancelar Verner Fajman je naglasio da Austrija pripada onima koji podržavaju proširenje EU i naglasio značaj stvaranja pravne države i borbe protiv korupcije u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

"EU treba da jača svoju međusobnu povezanost i da bude mesto iz koga niko neće poželeti da izađe", naglasio je Fajman. Snaženje privrednih i socijalnih veza, istakao je doprineće mirnoj i stabilnoj budućnosti evropskih naroda.

Nikolić je zahvalio Fajmanu na učešću Austrije u donatorskoj konferenciji i pomoći koju je ta zemlja uputila Srbiji tokom katastrofalnih poplava.

Predsednik Nikolić je rekao da su bilateralni odnosi veoma dobri i da dve zemlje snažno povezuju austrijske investicije u Srbiju sa jedne strane i brojni Srbi koji žive u Austriji sa druge strane.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd