fbpx
Skip to main content
Tomislav Nikolić, predsednik Srbije

Nikolić: Uspeh vlade ocenjuje narod

Foto: Profimedia
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da uspeh vlade meri narod i da on nije taj koji treba da je kritikuje, ali ni da je hvali.

"Uspeh vlade meri narod. Ako su građani zadovoljni pokazaće to svojoj vladi, i ne vredi da ja napadam vladu ili kažem da radi dobro, ako radi loše", rekao je Nikolić. On je dodao da, ipak, ne može da ne iznosi svoj stav o određenim pitanjima zato što će neko da kaže da tako napada premijera Aleksandra Vučića.

Predsednik je rekao da se sa Vučićem skoro oko svega slaže, da svoje razlike prevazilaze skoro 22 godine, a da sve to vreme mediji govore da su njih dvojica u svađi.

"Nas dvojica smo dva različita čoveka, različito reagujemo, imamo iste ideje i u principu se oko svega slažemo, ali drugačije radimo. On je brži, energičniji, a ja nisam mnogo spor, ali sam dovoljno spor, jer ponekad znam da sagledam iz više uglova", rekao je Nikolić i upitao zašto ne bi iznosio svoj stav.

Upitan o nastavku svoje političke karijere, Nikolić je rekao da je mislio da je okonča ovim mandatom, ali da će to tek videti.

"Ne vidim sebe na funkciji predsednika SNS zato što SNS ima predsednika koji je odlično vodi. Videćemo - ja sam mislio da svoju karijeru okončam ovim mandatom, a ako ja mislim da nema boljeg onda ne verujem da na sledećim izborima može da bude boljeg od mene", rekao je Nikolić.

Tomislav Nikolić
Foto: Beta

Kako je naveo, ne vidi razlog za prevremene izbore.

"Ako mi neko bilo kada dokaže da nisam dostojan, da sam načinio grešku zbog koje treba odmah da se pita narod da li treba da budem predsednik ili ne svakako da će biti prevremenih izbora. Sada kako ja osećam da sarađujem sa predsednicima drugih država i sa vladama drugih država, sa vladom Srbije, mislim da prevremenih izbora neće biti", rekao je predsednik Srbije.

On je ocenio da svi medijski napadi na njega predstavljaju pokušaj da ode sa mesta predsednika Srbije.

"Ovo je pokušaj nekoga da me skloni", rekao je Nikolić ističući da postoje i oni mediji na koje je odavno trebalo staviti katanac zbog dugovanja, ali da i dalje rade. Kako je naveo, zna se da neće nikoga da tuži niti da koristi moć koju ima i to neki koriste, ali je istovremeno dodao i da to nije njegova slabost već veličina.

"To više nisu informacije nego manipulacije", ocenio je Nikolić.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd