Skip to main content
Nissan Pulsar

NISSAN: Novi Pulsar (VIDEO)

Foto: newspress.co.uk
Ekskluzivno pravljen za Evropljane, novitet iz Japana proizvodiće se u Barseloni.

Nissan je najavio, a sada i ispunio obećano - japanska kompanija predstavila je novi Pulsar. Nissan je planirao da ovaj pripadnik Golf klase (kategorija malih porodičnih ili ti kompaktnih automobila) bude pravljen isključivo za evropsko tržište.

Pulsar je dug 4385 mm, dok je međuosovinska distanca 2700 mm. U Nissanu tvrde da će model biti najprostraniji od svih modela u klasi, tj. da će imati više mesta a kolena, ramena i glavu od bilo kog konkurenta. Što se tiče izgleda, model će najviše ličiti na X-Trail i Qashqaija, a proizvodiće se u pogonu u Barseloni.

Što se pogona tiče, Pulsar je moguće kupiti u tri varijante. Prva je 1.6 DIG-T turbobenzinac od 115 KS, dok će 2015. izaći još jedan motor koji sagoreva benzin - 1.6 turbo sa 190 KS. Konačno, treća opcija je 1.5 dCi dizelaš koga "prati" 110 "konja", sa maksimalnim obrtnim momentom od 260 nM i emisijom ugljen-dioksida koja ne prevazilazi 95 g/kg. Sistem prenosa biće u formi šestostepenog ručnog menjača, ali kupci mogu da biraju i XTronic automatik.

Od dodatne opreme Pulsar će biti opremljen Around View Monitorom koji ukazuje pažnju na vozilo koje se vozaču nalazi u mrtvom uglu, zatim sistemom koji javlja kad se nenamerno pređe u drugu kolovoznu traku. Tu je i sistem za automatsko kočenje, sistem za detekciju pokretnih objekata kao i Nissan Connect sklop koji služi za pregledanje informativno-zabavnih sadržaja u elektronskim medijima.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd