fbpx
Skip to main content
Nissan BladeGlider konceptni automobil

Nissan obećao dizajn za pamćenje kao iskupljenje za gašenje Cubea

Foto: newspress.co.uk/ilustracija
- Imamo vremena da smislimo jedinstven model, automobil za kojim će se svi okretati - izjavio je Endi Palmer, član upravnog odbora firme.

Nestankom modela Cube i Murano CrossCabriolet, NIssanova ponuda izgubila je na ekscentričnosti. Na sreću, Japanci ne nameravaju dugo da nas tretiraju automobilima "obične" spoljašnjosti. Verujemo im jer su dali reč.

Endi Palmer, rukovodeći u Odeljenju za planiranja, izjavio je da Nissanu treba automobil za kojim se svi okreću, kao personifikacija inovativne prirode kompanije. Tu je ulogu 2009. na sebe preuzeo kompaktni Cube, a dve godine kasnije pridružio mu se Murano CrossCabriolet, krosover bez krova, ali ih od 2015. više neće biti u proizvodnji.

- Gašenjem Cubea i kabrio verzije Murana dobili smo vreme da smislimo nešto posebno. Nešto što će biti jedinstveno - rekao je Palmer.

Kako će budući model izgledati, operativac japanske firme nije naglasio. Da li će ličiti na koncept BladeGlider (na slici)? Možda hoće, ali možda i neće jer je takav dizajn prvo primenilo preduzeće "Delta ving tehnologija" (Delta Wing Technologies) koje je pokrenuo tužbu protiv Nissana. Druga mogućnost je IDx, sportski koncept koi ima jednu manu - visoku cenu. Tu je, dakle, i treća opcija - nešto posve novo. 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mist
-2 Beograd