fbpx
Skip to main content
Žena i muškarac na krevetu

Njegova puška prebrzo opaljuje?

Foto: Profimedia
Uprkos popularnom mišljenju da je ženama neophodan dugačak seksualni odnos da bi doživele orgazam (notorna laž), svaka će se smoriti ako je guslate dva sata. Ali ako vam je rok spuštanja zavese dva minuta, potražiće drugog kopljanika da je zadovolji.

Prevremena (preuranjena) ejakulacija jedan je od najčešćih seksualnih problema. Laički rečeno, to je kada njegova raketa eksplodira čim ili par minuta pošto poleti.

Zamišljeni muškarac sa prstom na čelu
Foto: Profimedia

O da, to jeste veliki problem, pogotovo ako je to nešto što se stalno dešava. Jedanput, dvaput može svakom da se desi, ali ako se konstantno ponavlja, postaje alarmantno...
Kada se desi jednom, žena može da umisli da je to zbog toga što se on preterano pali na nju i da je toliko seksi da izaziva momentalnu eksploziju. To mišljenje može da je drži još par puta (žene su sujetna bića), ali ako se to dešava svaki put kada legnete u krevet, bivaće sve frustriranija, šutnuće vas i naći nekoga ko može da je zadovolji kao pravi muškarac. Žene jesu seksualna bića i seks im je veoma bitan (iako vas svi lažu da to nije istina), tako da neće trpeti nedostatak istog. Možda vas ona voli i sve je sjajno i bajno, ali to ne znači da neće sa strane zadovoljavati svoje potrebe.
Muškarci čiji prasak dolazi prebrzo, takođe će se osećati besno što nisu u stanju da zadovolje svoju partnerku, iako će se potruditi da to ne izgleda tako. Ili će se izvinjavati i pričati kako im se to nije nikada pre desilo, pokušavaće da ubede devojku da je takva seks bomba da ne mogu da se suzdrže ni sekund više ili će se praviti hladni, po principu "ja sam umočio, i meni je bilo lepo". Šta god da pričali, muškarcima je bitno da li žena klimaksira u njihovom naručju ili ne, jer to shvataju kao potvrdu svoje trsiteljske moći.

Uzrok preuranjene ejakulacije

Ukoliko ne postoji medicinski razlog, sve je u glavi. Strah da neće biti u stanju da zadovolji ženu, strah od poraza i nadmoći partnerke, sama pomisao da nije dorastao zadatku, automatski može da bude okidač njegovog ejakulanta. Većina muškaraca iskusila je ovaj problem tokom svog seksualnog života. Najčešća je među tinejdžerima, ali pogađa seksualno aktivne muškarce svih dobi.
Mlađi muškarci brže ejakuliraju nego stariji, jer se se iskustvom uči kontrolisanje ejakulacije.
Preuranjena ejakulacija se može dogoditi tokom predigre, za vreme penetracije, ili pre ili kasnije tokom snošaja, a u svakom slučaju pre nego što partnerka zavrišti u orgazmičnom zanosu.

Zamišljeni muškarac
Foto: Profimedia

Kako da odgodite orgazam?

Vizualizacija
Ako se prerana ejakulacija ne leči (psihički ili medikamentima), ona može postati hronična.
Probajte sa metodom vizualizacije. U trenutku kada shvatite da ćete eksplodirati, pomislite na nešto aseksualno: promašen gol, menjanje gume na automobilu, omiljenu seriju – bilo šta što će vam odvući pažnju i misli sa zadovoljstva koje vam struji telom. Ali pazite, to na šta mislite ne treba da bude gadno i odvratno (kao mlohave ruke i bezubi osmeh babe iz komšiluka), jer onda može da dođe do kontra efekta i spuštanja vaše zastavice. Jedino gore od prerane ejakulacije je omljitavljenje vašeg vršnjaka u toku akcije. To će je sigurno odvesti u krevet nekog drugog, potentnog pastuva.
 

Koncentracija
Obično smo u toku seksanja, fokusirani na to što osećamo. Trik je da se ta koncentracija, skrene sa samog čina, na nešto drugo. Brojite tačke na plafonu, gledajte kroz prozor, ili buljite u njenu mačku koja bulji u vas. Krišom upalite televizor (naravno isključite zvuk), pozicionirajte partnerku tako da ne može da primeti da bacate pogled ka njemu  i voala – ne propuštate utakmicu, a i seks će duže trajati!
Ili se potpuno posvetite proučavanju partnerkinog lica, leđa, temena, stopala (zavisno od poze). Hej, pa ona ima plave oči!

Masturbacijom do savršenstva

Ova metoda predstavlja učenje prepoznavanja i kontrolisanja osećaja koji vode ka orgazmu, i iako zahteva mnogo strpljenja i vežbe, može biti vrlo efikasno.

Počnite sa masturbacijom.

Muškarac pokazuje desni dlan
Foto: Profimedia

Dovedite sebe do tačke blizu orgazma i onda bacite vaš ponos iz ruke kao da je vruć krompir. Svaki put kada to uradite, primaknite se orgazmu sve bliže i bliže sve dok ga više ne možete kontrolisati. Ponavljanje ovog postupka mnogo puta u različitim prilikama pomoći će vam da naučite gde je vaša tačka vrhunca.
Ukoliko želite Desanki da date odmora, vežbajte sa partnerkom. Isprobajte seksualnu stimulaciju koja ne uključuje penetraciju - kao što je stimulisanje vašeg organa njenom rukom (da se fino izrazimo)  i oralni seks, pa postepeno vežbajte dostizanje tačke neposredno pre ejakulacije. U tom trenutku dajte signal partnerki da prestane (laganim pokretom ili zvukom - ne cimajte je naglo za kosu i ne vičite jer može da škljocne zubima ili zarije nokte na nezgodno mesto ako je prepadnete). Ponavljajte to više puta. Ove korake je potrebno vežbati više dana pre pokušaja penetracije, tako da je bolje da vežbate sami sa sobom kako vam se partnerka ne bi smorila i odlepršala kod nekog ko vežba samo dizanje tegova.
Recite da idete na selo da pomognete dedi da skupi seno ("Jao, kako si zlatan!"), zaključajte se u kupatilo i vežbajte dok ne dobijete žuljeve na ruci.

Tehnika mirovanja
Kad vam je penis lociran u njenoj vagini, neka se niko od vaš dvoje ne pomera. Samo se koncentrišite na osećaj koji imate i proživljavajte ga kakav on jest. Ljubite se i lagano se pokrećite u njoj, polako ubrzavajući tempo. Kad vam se učini da ste blizu ejakulacije, izađite iz nje.  Nakon ponovnog uzbuđivanja sa partnerkom učinite isto. U početku je teško ovladati ejakulacijom, ali je samo pitanje vremena kada ćete uspeti. Sad, da li će vašoj partnerki da dosadi uloga seksualnog, pokusnog kunića i da li će biti još uvek pored vas da iskusi rezultate vašeg napornog vežbanja, niko ne može da garantuje. Ako vas voli, ostaće sa vama, a ako ne neka druga će uživati u plodovima vašeg rada. Ili jednostavno probajte da zažmurite na jedno oko ako u toku vašeg uvežbavanja bar dva puta dnevno pije kafu sa komšinicom (koja je ustvari komšija). Ili joj kupite neku igračkicu da je zabavlja dok se vi ne usavršite.

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd