fbpx
Skip to main content
Najveći dužnici

NJIHOVA BAHATOST NEMA MERU: Ove stranke godinama duguju milione za kiriju

Foto: SD/ilustracija
Političke stranke koje za male pare iznajmljuju državni prostor u centru glavnog grada duguju na ime neplaćenih kirija više od 60 miliona dinara.

Iako je njihova renta (239 i 356 dinara po kvadratu) daleko manja od one koju bi, recimo, plaćale kompanije (1.000 dinara), oni godinama ne izmiruju svoje dugove prema gradu.

Najveći dužnik je SPS Ivice Dačića sa oko 27 miliona dinara duga. Odmah za njim je LDP Čedomira Jovanovića, koja duguje gradu oko 23 miliona dinara. Na trećem i četvrtom mestu su nepostojeći G17+ Mlađana Dinkić (4 miliona) i DS Bojana Pajtića, koja za samo dva poslovna prostora duguje preko 3 miliona dinara.

Među ostalim dužnicima su Socijaldemokratski savez Nebojše Lekovića (preko 2 miliona), SDPS Rasima Ljajića (preko 400.000) i Pokret socijalista Aleksandra Vulina (oko 260.000 dinara).

Ostale stranke na vreme plaćaju svoja dugovanja, a jedino PUPS kiriju plaća unapred.

ISTO ODGOVARAJU: "Izmirićemo dugovanja"

U Socijalističkoj partiji napominju da je reč o dugu iz devedesetih godina i da je sa gradom potpisan sporazum o reprogramu duga, te da oni redovno izmiruju svoje obaveze.

Iz DS napominju da će izmiriti sve dugove čim budu u prilici, kao i da se nadaju da će na sledećim izborima osvojiti više mandata kako bi što pre izmirili dugovanja.

Iz nepostojeće partije G17+ niko se oglašava, a oni koji jesu ističu da nisu "nadležni" da se bavi ovim pitanjem.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd