fbpx
Skip to main content
medicinsko osoblje

U Beogradu niče najsavremenija klinika na Balkanu

Foto: Profimedia
Lanac ''Adžibadem'' u Srbiji gradi najsavremeniju kliniku vrednu 100 miliona dolara. Izgradnja počinje do kraja godine, a primenjuju se američki standardi lečenja.

''Dve godine radimo na pripremi ovog projekta'' - kaže Dobroslav Bojović, generalni direktor građevinskog preduzeća ''Napred''.

laboratorijski materijal
Foto: Profimedia

"Na Novom Beogradu gradićemo najsavremeniju kliniku u ovom delu Evrope, koja će uposliti oko 1.000 ljudi. Izgradnja će početi do kraja godine. Ugovor je, u načelu, definisan. Ostalo je da usaglasimo još neke tehničke detalje. Vrednost posla je 100 miliona dolara", dodaje Bojović.

U ''Adžibademu'', koji od pre godinu dana ima kancelariju u Beogradu, radi se po američkim standardima, a njihovi lekari su uglavnom školovani ili obučavani u SAD.

''Počeli smo sa 50 kreveta 1991. godine, a sada imamo 1.200'' - ispričao je Panae Lembet, pomoćnik direktora, novinaru ''Novosti'' tokom jedne posete ''Adžibademu''.

Širenje ka Istoku

''Adžibadem'' je od 2012. deo globalne mreže - IZS. To je zajednička investicija malezijskog ''Kazanaha'', japanskog ''Mitsutija'' i turske ''Ajdinlar porodice''.

Ovaj sistem obuhvata mrežu bolnica i klinika u Maleziji, Singapuru, Indiji, Kini i na Bruneju, pod imenima i brendovima koji, takođe, u okviru svog sistema ima i Međunarodni medicinski univerzitet Malezije (MMU).

(Večernje novosti)

Vremenska prognoza
Grmljavina sa slabom kišom
18 Beograd