Skip to main content
sluzbeno vozilo

NOVI DIREKTOR, NOVI SISTEM: EPS prodaje automobile i menja nove audije za terence

Foto: Profimedia/ilustracija
Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić najavio je danas da to preduzeće do kraja ove godine planira da smanji broj automobila u voznom parku za 1.000. i da će po tom osnovu biti ostvarene uštede od oko 300 miliona dinara.

On je novinarima kazao da se za mesec dana očekuje da bude raspisan javni oglas za prodaju prvih 100 automobila.

Grčić je naglasio da je planirano i da dva nova "audija" budu prodata ili ukoliko bude povoljnije, zamenjena za terenska vozila koja će sluziti direktnom radu.

Prema njegovim rečima, EPS je jedno od najvažnijih preduzeća u srpskoj privredi i zato on kao rukovodilac te kompanije ima veliku odgovornost.

BIĆE NOVIH RADNIH MESTA: Srpske firme gradiće autoput Niš-Merdare 2017.

Dalekovodi
Foto: Profimedia

NEMA VIŠE DUGA: Srbija vraća MMF-u poslednju ratu

Njegov cilj rada je, kako je dodao, da omogući da se obezbedi kontinuirani proces proizvodnje u rudarskom sektoru, jer se odatle proizvodi do 54 odsto električne energije u Srbiji, kao i kontinuirani proces proizvodnje u hidrosektoru i proizvodnja iz obnovljivih izvora energije.

On je naglasio i da će prioriteti njegovog rada u EPS-u biti i sprečavanje kradja struje, dodavši da je u Rudarskom basenu Kolubara na čijem je bio čelu pre nego što je imenovan za vršioca dužnosti EPS-a , uspeo da dnevne kradje nafte koje su bile oko 3 do 3,5 hiljada litra svede na "zanemarljiv nivo".

Prema rečima v.d. direktora EPS-a Milenka Grčića, povećanje cene struje u ovoj godini nije predviđeno i za to postoje ozbiljni argumenti.

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Mile's picture

Mile

bravo! bravo! nek vidi obradovic kako se radi

3 | 0

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd