fbpx
Skip to main content
Merlin Monro

Novi film o Merilin Monro

LOS ANĐELES - Američka glumica Džesika Čestejn igraće holivudsku zvezdu Merilin Monro u novom filmu Endrua Dominika i u produkciji Breda Pita, prenose mediji u SAD.

Novi film "Plavuša" (Blonde), u kojem će igrati crvenokosa glumica poznata po ulozi u filmu "Drvo života", biće rađen po knjizi o Merilin Monro iz 2000. godine spisateljke Džojs Kerol Outs.

To će biti drugi film o životu holivudske zvezde posle filma "Moja nedelja sa Merilin" (My Week with Marilyn), u kojem je slavnu glumica igrala Mišel Vilijams.

Merilin Monro (1926-1962), čije je pravo ime bilo Norma Džin Mortenson, bila je američka filmska glumica, pevačica i model.

Njeni najpoznatiji filmovi su "Sedam godina vernosti", "Kako se udati za milionera", "Princ i igračica" i "Majmunska posla". Vrhuncem u njenoj karijeri se smatra film "Neki to vole vruće", za koji je dobila Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu.

Njena smrt bila je predmet raznih spekulacija i teorija zavere. Postoje priče da je ubijena zbog ljubavne afere sa tadašnjim američkim predsednikom Džonom Kenedijem, da se iz nehata otrovala lekovima ili da je sebi smišljeno oduzela život.

Prema Američkom filmskom institut, Merilin Monro je jedna od deset najvećih glumica svih vremena i smatra se jednim od najvećih seks simbola 20. veka.

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd