fbpx
Skip to main content
Čeda sa suprugom Jelenom

NOVIM KREDITOM VRAĆAJU DUGOVE: Jovanovići zajmili 2 miliona evra od Poštanske štedionce

Foto: Profimedia
Posle političke propasti, lider LDP Čedomir Jovanović zapao je i u velike finansijske probleme, iz kojih pokušava da se izvuče uzimanjem milionskih kredita.

Jovanović je preko svoje firme "Agrohub" prošle nedelje uzeo kredit od čak dva miliona evra, i to kod državne Poštanske štedionice, saznaje Informer.

Pozajmljenim milionima Jovanović će pokušati da se, bar privremeno, izvuče iz nagomilanih problema. Najpre, on milion evra mora "u roku od odmah" da uplati Direkciji za robne rezerve, koja je protiv njega i njegove supruge Jelene podnela krivičnu prijavu zbog ukradenog državnog žita. A drugim milionom, lider liberala refinansiraće stari kredit, svojevremeno uzet u drugoj banci.

Čime je garantovano za kredit?

Prava dilema za sve upućene u ovaj slučaj jeste to kako su Jovanovići garantovali za dva miliona evra dobijenih u Poštanskoj štedionici.

"Niko ne zna čime je garantovano za kredit. Jako je to čudno, kad se zna da su mu firme u debelom minusu. Neki čak tvrde da je morao da založi svu imovinu svog vrlo imućnog tasta Mijata Savića, bivšeg direktora RFZO", priča izvor lista.

Čedomir Jovanović i njegova supruga nisu su bili dostupni da komentarišu ove navode. U LDP-u kažu da ta stranka nema nikakve veze sa Čedinim poslovanjem, te da sva pitanja treba da budu upućena Agrohubu.

"Treba posebno proveriti da li je Čeda iskoristio svoje političke veze i kontakte ne bi li dobio zajam, jer mi obični "smrtnici" bismo teško dobili toliki novac u takvoj situaciji", smatra Mario Spasić iz Saveta za monitoring, koji poziva nadležne da ozbiljno ispitaju na osnovu čega je Jovanović dobio ovaj, ali i brojne ranije kredite.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
-0 Beograd