Skip to main content
Mercedes C Estate

NOVO IZ MERCEDECESOVE C KLASE: Estate karavan (VIDEO)

Foto: newspress.co.uk
Isprva slična limuzini, Mercedesova prinova je duža, šira, lakša i ima veću zapreminu prtljažnika.

Na svetlo dana izašao je novi karavan sa Mercedesovih proizvodnih traka. Dostupan od jeseni, Estate je prinova u C klasi.

Estate liči na limuzinsku varijantu samo prednjim delom, dok je preostala postavka totalno nova. Tako je prostor za noge putnika sa zadnje klupe duži sa 45 mm, a širina je povećana 1810 (40 mm više), pa je tako stvoreno više mesta i za glavu, ramena i laktove. Sasvim logično, prostranija unutrašnjost podrazumeva i veće dimenzije spolja. Otuda je Estate duži 96 mm (ukupna dužina je 4702 mm), a međuosovinski razmak je porastao za 80 mm i iznosi 2840 mm. Za divno čudo, iako obimniji, auto je lakši čak 65 kg.

Osim gabarita vozila, novost je porast zapremine prtljažnika - 490 l je osnovni kapacitet, a obaranjem zadnjih sedišta može da se preveze 1510 l. Hands-Free Acces sistem omogućuje zatvaranje gepeka bez korišćenja ruku. Dovoljno je samo zamahnuti nogom kraj zadnjeg branika.

Mercedes C Estate
Foto: newspress.co.uk

Motor i sistem prenosa preuzeti su iz limuzine, pa se silina agregata kreće od 156 do 333 KS kod benzinaca, odnosno od 115 do 204 KS kod dizelaša. Treća opcija za potencijalne kupce su C300 BlueTEC i C350BlueTEC hibridni motori, a takođe mogu birati između zadnje vuče i pogona na sva četiri točka.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mist
19 Beograd