Skip to main content
Žena pod stresom

O NJOJ BRUJI CRNA GORA: Pogledajte FOTOGRAFIJU zbog koje je profesorka izbačena iz škole!

Foto: Profimedia
Profesorka podgoričke Medicinske škole Verica Dabanović dobila je otkaz zato što je na maturskoj večeri podigla uvis obnaženu nogu.

Direktor škole Branimir Kostić kazao je da je profesorka dobila otkaz, jer je “snimljena fotografija u neprimerenoj pozi za prosvetne radnike”. On smatra da “neprimerena poza nastavnika” predstavlja “negativan primer učenicima” i da je “nanela štetu ugledu Medicinske škole”.

Kostić je rekao da je pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa odredbama Zakona o radu i Opšteg kolektivnog ugovora.

“Honorarnoj nastavnici farmaceutske grupe predmeta prestalo je radno angažovanje 20. maja“, kazao je juče Kostić, dodavši da je o tome obavestio Ministarstvo prosvete i da će se disciplinski postupak sprovesti i protiv profesora Radoša Malidžana.

Na fotografiji se vidi da je Dabanovićeva prebacila nogu preko ramena kolege Malidžana, koji čuči. Pored njih dvoje, na fotografiji su i maturanti.

Dabanovićeva je u Medicinskoj radila od devedesetih godina prošlog veka. Učenici škole, ali i Sindikat, pozvali su upravu da profesorku vrati na posao.

Đaci traže da se profesorka vrati

Većina đaka komentarima je podržala profesorku i protestovala zbog otkaza.

“Vratite ženu na posao...ništa strašno.....mnogo gore stvari i nemoralnije se dešavaju kad se ugase kamere”, glasi jedan komentar. Učenici IV-D odeljenja fotografisali su sa transparentom: “Jedna je Vera. Volimo te. Vratite je!”.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd