fbpx
Skip to main content
Saobraćajni znak đačko parking mesto

OBAVEŠTENJE-PARKING SERVIS: Cena dnevne parking karte niža za ČAK 50 ODSTO

Foto: Srbija Danas
JKP "Parking servis" je korisnicima zonskog sistema parkiranja od juna omogućio plaćanje dnevne karte, to jest dnevnog naloga po 50 procenata nižoj ceni od osnovne.

Svi oni koji se odluče da parkiranje u zoni plate na dnevnom nivou, imaju mogućnost kupovine dnevne parking karte kod kontrolora po ceni od 935 dinara. To istovremeno znači i da svi oni koji dobiju nalog za plaćanje dnevne karte, čija je cena 1.870 dinara, mogu da regulišu obavezu u roku od osam dana od dana izdavanja po ceni od 935 dinara, dok ostali, koji prekorače ovaj period, nalog plaćaju u punom iznosu.

Prema rečima direktora JKP "Parking servis" Andrije Čupkovića, ovim vidom plaćanja parkiranja izlazi se u susret korisnicima koji zbog vremenskog prekoračenja u zonskom sistemu dobijaju dnevne naloge, ali se i podstiču da redovno izmiruju svoje obaveze.

Andrija Čupković
Foto: Srbija Danas

"Svakome može da se dogodi da zakasni sa slanjem SMS poruke za parkiranje, i zato sam odlučio da uvedem mogućnost da se dnevna karta plati po upola nižoj ceni. Ovo je jedan od načina da izađemo u susret korisnicima, ali to ne znači da će bilo ko biti izuzet od izmirivanja svojih obaveza. Osluškujući potrebe vozača, a zahvaljujući ostvarenim poslovnim rezultatima prošle godine, stvoreni su uslovi za uvođenje određenih olakšica prilikom plaćanja parkiranja i smatrali smo da onima koji savesno izmiruju svoje obaveze prema našem preduzeću treba da ponudimo pristupačnije cene i uslove plaćanja parkiranja", istakao je Andrija Čupković.

Parkiranje u zoniranim delovima grada plaća se po započetom satu ili dnevnom parking kartom. Satna parking karta važi za svaki započeti sat prema utvrđenom vremenu korišćenja, dok dnevna parking karta važi od trenutka izdavanja do istog vremena u prvom sledećem danu u kome se naplaćuje parkiranje.

Korisnici se sami opredeljuju da li uslugu parkiranja koriste po započetom satu ili u dnevnom trajanju, kupovinom karte ili plaćanjem usluge elektronskim putem.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd