fbpx
Skip to main content
Miloš Vučević sa predstavnicima Evropske banke

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA EVROPSKE BANKE! Bolja javna rasveta i javni prevoz u Novom Sadu!

Foto: Srbija Danas
Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj istakli su da je ova poseta Novom Sadu samo nastavak uspešno započete saradnje.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa saradnicima, odnosno sa zamenikom gradonačelnika Srđanom Kruževićem, članovima Gradskog veća Vladimirom Stojkovićem i Miloradom Radojevićem, kao i sa šefom Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Goranom Sečujskim, održao sastanak u Gradskoj kući sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj, na čelu sa direktorom Danielom Bergom, i bankarima Jelenom Celenković i Marinom Jukić. 

Gradonačelnik Miloš Vučević je naglasio da ovaj susret predstavlja nastavak razgovora na mnogobrojne započete teme na prethodnom sastanku, a da je cilj današnjeg zasedanja konkretizacija dalje saradnje.

RAČUNI ĆE MORATI DA SE PLATE: Telekom Srbija nije oprostio potraživanja prema dužnicima

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj istakli su da je ova poseta Novom Sadu samo nastavak uspešno započete saradnje, i osvrnuli se na prethodno održan sastanak sa gradskim čelnicima u martu mesecu tekuće godine. 

Miloš Vučević sa predstavnicima Evropske banke
Foto: Srbija Danas

Teme koje su započete u prethodnom periodu, a o kojima se konkretnije govorilo danas u Gradskoj kući bile su vezane za javnu rasvetu u gradu, za unapređenje energetske efikasnosti u JP SPC „Vojvodina“ (SPENS), kao i za oblast javnog prevoza, a razmatrane su i druge teme u vezi sa finansiranjem infrastrukturnih projekata grada.

Sagovornici su se sporazumeli da će Evropska banka za obnovu i razvoj zajedno sa Gradom Novim Sadom u narednom periodu formirati projektne timove koji će isključivo biti u funkciji podrške za iznalaženje najboljeg modela za projekat javne rasvete, kao i za pitanja u vezi sa JGSP „Novi Sad“ i JP SPC „Vojvodina“. 

OGLASIO SE INFOSTAN: Ovo je prava istina o tome da li će građanima biti oprošten dug

Gradonačelnik Miloš Vučević i delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj izrazili su zadovoljstvo zbog konkretno iznetog plana za dalje postupanje u pravcu realizacije tih projekata, i naglasili da je već uspešna saradnja sada na korak bliže svom ostvarenju zahvaljujući spoljnoj saradnji i otvorenosti za partnerstvo.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
6 Beograd