fbpx
Skip to main content
Miodrag Rakić, komemoracija

Održana komemoracija Miodragu Rakiću

Foto: Tanjug
BEOGRAD - Komemoracija Miodragu Rakiću, jednom od osnivača Nove demokratske stranke, održana je danas u Beogradu, u prisustvu porodice, prijatelja, stranačkih kolega i saradnika.

Od Rakića su se oprostili supruga i roditelji, Rakićev najbliži saradnik i partijski kolega Boris Tadić, predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas, sadašnji i bivši premijer Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, ministri i članovi vlade.

Rakić je preminuo 13. maja na Vojnomedicinskoj akademiji, a biće sahranjen u subotu, 17. maja u 12 sati na Novom groblju u Beogradu.

Miodraga Rakića, Boris Tadić pamti kao čoveka sušte dobrote, koji nije voleo slavu i pompu.

On je pozvao političare u Srbiji da "spuste koplja i razmisle o tome šta je i kako činio Miki Rakić".

Miodrag Rakić, komemoracija
Foto: Tanjug
"Boreći se od 2008. godine sa dve smrtonosne bolesti u sebi, radio je sve za zemlju, ljude i decu, sa osmehom i optimizmom verujući u svoje ozdravljenje i svoju zemlju", rekao je Tadić.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak je rekao da ljudi koji nisu poznavali Rakića misle da je bio neko ko ispod radara vuče konce i vlada iz senke.

"Istina i snaga Mikija je bila u tome što je bio pravi čovek, što nije lagao, u blatnjavom poslu kojim se bavimo, bio je čovek koji je imao viziju, čistu, jasnu i preciznu zašto se to radi. Radio je da bi zemlja bila bolje mesto za život", dodao je Čanak.

Miodrag Rakić, komemoracija
Foto: Tanjug
Rakić je rođen 1975. godine u Beogradu, gde je diplomirao na Pravnom fakultetu.

Od 3. aprila 2003. godine radio je kao savetnik ministra odbrane Srbije i Crne Gore za vojno-teritorijalne organe, u vreme dok je ministar odbrane bio Boris Tadić.

Od jula 2004. godine bio je šef kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića. Na toj funkciji bio je u oba Tadićeva predsednička mandata, a bio je i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i koordinator svih službi bezbednosti.

Bio je potpredsednik Demokratske stranke (DS) do februara 2014. godine, kada je zajedno sa bivšim liderom DS Tadićem napustio tu stranku, osnivajući NDS.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-5 Beograd