fbpx
Skip to main content
Nebojša Stefanović sa pripadnicima Prvog ronilačkog centra Žandarmerije

ODRŽANA POKAZNA VEŽBA PRVOG RONILAČKOG CENTRA: Stefanović pozvao na oprez na kupalištima (FOTO)

Foto: mup.gov.rs
Pripadnici Žandarmerije u sklopu Prvog ronilačkog centra održali su pokaznu vežbu u Centru za vodene sportove na Adi Ciganliji kojoj je prisustvovao i ministar policije Nebojša Stefanović.

Pokazna vežba spasavanja na vodi izvedena je od strane jedinice koja je prvi put formirana 1996. godine u okviru jedinice za specijalne operacije koju je 2003. preuzela jedinica Žandarmerije.

Žandarmerija
Foto: mup.gov.rs

Ministar Stefanović je iskoristio priliku da apeluje na roditelje da paze na decu neplivače, a na građane da ne ulaze u neuređena kupališta i pod dejstvom alkohola.

"Važno je da upozorimo ljude da poštuju pravila i da ne ulaze u neuređena kupališta, kao i da se ne kupaju pod dejstvom alkohola i što je najvažnije, da maloletna deca i deca neplivači stalno budu pod nadzorom odraslih osoba kada ulaze u vodu", rekao je Stefanović novinarima na Adi Ciganliji.

Žandarmerija
Foto: mup.gov.rs

Istraga o aferi Loto traje do utorka

Upitan da prokomentariše aferu Loto koja ovih dana potresa srpsku javnost ministar Stefanović je izjavio da će istraga biti završena do utorka, a da će se potom preuzeti dalji koraci.

"Što se tiče Lotoa, mi smo završili veći deo posla, ostao je još jedan deo forenzičkih ispitivanja i to ćemo, verujem završiti do utorka ili srede", rekao je ministar Stefanović

Moramo da vodimo računa o našoj deci

On je podsetio da je u poslednje vreme bilo dosta utapanja i naglasio da je velika tragedija kada na taj način bilo ko, a posebno dete, izgubi život. 

"Moramo da vodimo računa o našoj deci i zato molim sve roditelje da obrate pažnju na to da li su im deca otišla na kupališta, da li idu sa nekim ko zna da pliva i da li neko pazi na njih," rekao je Stefanović.

Po završetku pokazne akcije ministar je najavio da će MUP u saradnji sa  sa specijalnom antiterorističkom jedinicom i Žandarmerijom u avgustu i septembru organizovati kampove i obuke u okviru kojih će između ostalog biti i obuke o tome kako se ulazi u vodu, kakvi su postupci i koje su mere bezbednosti.

Komandir Prvog ronilačkog centra Žandarmerije Aleksandar Kikoš je naveo da najvećih problema ima sa neplivačima i da se u poslednjih mesec dana dogodilo 18 slučajeva utapanja ljudi i dece koji su neplivači. 

Nebojša Stefanović
Foto: mup.gov.rs

Stefanović je povodom istrage o nergularnosti više utakmica fudbalskog prvenstva u Srbiji rekao da će u naredne dve nedelje MUP imati više detalja vezanih za tu istragu:

"Biće saslušani svi predsednici klubova, kao i pojedini igrači koji su vezani za utakmice koje su sporne. Videćemo koja sve lica će nam biti potrebna i očekujem da ćemo u naredne dve nedelje imati više detalja veznih za tu istragu", rekao je Stefanović novinarima na Adi Ciganliji.

On je podsetio da je prošle nedelje pregledana dokumentacija kao i da su obavljeni razgovori sa predsednicima zajednice prvoligaša i Fudbalskog saveza Srbije.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd