Skip to main content
Ljudi čekaju u redu na šalteru

OGLASIO SE INFOSTAN: Ovo je prava istina o tome da li će građanima biti oprošten dug

Foto: Profimedia
Regujući na pojedine medijske natpise prema kojima su oprostili stara dugovanja oglasili su se iz Infostana.

Povodom teksta „Oprošteno 650.000 neplaćenih računa Telekoma i Infostana“, koji je danas 07.07.2016. godine objavljen na naslovnoj strani dnevnog lista Politika, radi istinitog informisanja saopštili su: 

- JKP Infostan tehnologije nije odustalo od prinudne naplate naplate starih dugovanja niti je ikada doneta odluka o kojoj pišu pojedini mediji. JKP Infostan tehnologije je imalo zakonski rok da donese Odluku da li će stari dugovi ostati u nadležnosti sudova ili će postupak preći u nadležnost izvršitelja. Doneli smo Odluku da će postupak naplate starih dugovanja i dalje sprovoditi nadležni sudovi kod kojih je i pokretan postupak. Donošenjem navedene Odluke JKP Infostan tehnologije nije odustalo od prinudne naplate starih dugovanja. Na taj način, dugovanja za neplaćene komunalne usluge pre maja 2012. godine, za koja je uredno, u zakonskim rokovima pokretana prinudna naplata neće biti oproštena - piše u saopštenju.

Plaćanje računa
Foto: Profimedia/ilustracija

JKP Infostan tehnologije kao najveći izvršni poverilac je zajedno sa svim davaocima komunalnih usluga i gradom Beogradom kao Osnivačem posvetilo posebnu pažnju donošenju najcelishodnije Odluke o prinudnoj naplati starih predmeta, koji su do maja 2012. godine u skladu sa tada važećim zakonskim propisima predavani nadležnim sudovima, navodi se u saopštenju.

- Pažljivo su razmotrene sve opcije naplate starih predmeta, ali je u zakonskom roku doneta zajednička Odluka, koja je prepoznata kao najbolja i u interesu svih strana – davalaca komunalnih usluga, grada Beograda i korisnika da svi stari predmeti ostanu u nadležnosti sudova.

Prinudna naplata dugova za neplaćene komunalne usluge je do stupanja na snagu Zakona o izvršenju i obezbeđenju i uvođenja javnih izvršitelja u pravni sistem pokretana pred sudovima, u čijoj će nadležnosti i ostati oko 375.000 starih, nerešenih predmeta.

JKP Infostan tehnologije će nastaviti saradnju sa javnim izvršiteljima, u skladu sa zakonskim propisima za sve nove predmete za koje bude pokretana prinudna naplata.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 3 Pogledaj sve komentare
pa da's picture

pa da

Tačno sam znala

1 | 0
Dzo's picture

Dzo

Sta ste se ponadali. To samo ovi sa Dedinja nece placati. Ostala boranija mora....

1 | 1
aleksandar's picture

aleksandar

pa kad ce kod nas znati neki red, pitanje je samo jedno od cega ljuei da placaju info stan kad je u vecem delu beograda i novog beograda prelazi cifru od 20hiljada dinara , a danasnja plata 20 - 30 hiljada dinara , i jos ce da ljudima popisuju stvari neka izgleda da ovih 53% ima da plati , bas lepo ovom nasem narodu stezu kais " samo napred , samo po sirotinji "

0 | 0

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd