fbpx
Skip to main content
Džejn Topan

Ona je ubica koju je seksualno uzbuđivalo trovanje žrtve!

Foto: Profimedia
Ova medicinska sestra poznata je kao žena koja je nevine i bespomoćne ljude lišavala života.

Džejn Topan je rođena 1857. godine. Jedna je od najgorih američkih serijskih ubica, a priznala je čak 31 ubistvo. Poznato je da su joj roditelji bili irski imigranti, i da joj je majka umrla od tuberkuloze. Za Džejninog oca Pola pričalo se da je bio alkoholičar i ekscentrik, da ima psihičke problem i da je koncem sam sebi zašio kapke dok je radio kao krojač.

Dve godine nakon što mu je umrla supruga, Pol je Džejn i njenu dve godine stariju sestru Deliju odveo u žensko prihvatilište u Boston. Nikada se po njih nije vratio. Ubrzo nakon dolaska u prihvatilište, Džjen je poslata imućnoj porodici Topan u Masačustes gde je radila kao služavka. Dobročinitelji su je maltretirali i zlostavljali godinama.

Počela 1885. godine da se školuje za medicinsku sestru, a pacijente sa kojima je radila koristila je u eksperimentima s morfijumom i atropinom. Ispitivala je kako će te supstance delovati na njihov nervni sistem. Sumnja se da je sa pacijentima dok su bili opijeni ili u nesvesnom stanju imala seksualne odnose. Kada je uhapšena izjavila je da su je pacijenti na ivici smrti dovodili do seksualnog uzbuđenja.

Trovanje pacijenata otpočela je 1895. godine, a prva žrtva bila joj je polusestra Elizabet. Nakon hapšenja priznala je čak 31ubistvo, ali je oslobođena krivice i proglašena neuračunljivom. Život je provela na lečenju u psihijatrijskoj bolnici Tauton.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd