fbpx
Skip to main content
stari bračni par

ONI SU 50 GODINA U BRAKU: I rešili su da vam otkriju u čemu je tajna tog uspeha!

Foto: Profimedia
Niko neće moći bolje od ovih parova da vas posavetuje na temu uspešnog braka.

U momentu kada koračate ka oltaru ili kada se potpisujete pred budnim okom matičara, možete samo da se nadate da će vaša ljubav biti večna i uvek iskrena. Ipak... Ne postoji bolji način da dokučite tajne uspešnog braka nego da pratite savete parova koji su već 50 godina zajedno.

Da. Pedeset godina.

Lora Flajšmen objavila je knjigu koja se zove "Ljubavnici", a u kojoj su obavljena ljubavna pisma koja su pisali njeni baka i deka tokom Drugog svetskog rata. Ona je poton intervjuisala i druge parove sve koji su pedeset ili više godina u braku i istražila je šta imaju da kažu o ljubavi.

Ovo su četiri najčešća saveta:

Podržavajte interesovanja svog partnera - "Dejvid je uvek podržavao moja interesovanja. Podržavao me je šta god da sam radila, govorio mi je da ću sve što radim uraditi najbolje što mogu. A bila sam pravi antiintelektualac kada sam se udala za njega. Zavolela sam muziku jer je on dosta vežbao i slušala sam ga, a on mi je sve objašnjavao. Zaista smo se promenili, obogatili smo život jedno drugome." - Šejla Njumen, udata od 1957. godine.

Ljubavni par
Foto: Profimedia

Očekujte da će se vaša ljubav menjati - "U junu ćemo proslaviti 74. godišnjicu braka. Nikad ne razmišljam o tome na taj način. Rekla bih da su to dobre godine. Vruća romansa ne traje zauvek u ljubavi. Rekla bih da se ljubav menja." - Doroti Bolotin, udata od 1938. godine.

ljubvav
Foto: SD/ilustracija

Nekada se zaljubite u nekoga potpuno neočekivano - "Bila sam jedna od onih devojaka koje se odmah zaljubljuju. Sledećeg dana bih rekla drugarici da sam se zaljubila. Ali, posle prvog sastanka sa Solom nisam se tako osećala. Rekla sam drugarici da je on zaista fin, da smo se lepo proveli i da je to to. Ona je bila ta koja je rekla - 'Kladim se da ćeš se udati za tog tipa'." - Glorija Holcman, udata od 1954. godine.

par jede jagode
Foto: Profimedia

Nikada ne saznate šta je to LJUBAV - "Zajedno smo 56 godina. Nekoliko puta sam pomislila da ga znam duže nego svoju majku, a ona je umrla osamdesetih. Znam ga i on zna mene duže nego bilo koga drugog na ovoj planeti. I nikada nisam zažalila. Ne znam šta je to ljubav, ali on je bio osoba sa kojom sam želela da provedem ostatak svog života - i to i radimo." - Dik Den, udata od 1957. godine.

Gerontološki centar Bežanijska kosa
Foto: Profimedia/ilustracija

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
17 Beograd