fbpx
Skip to main content
Pas, stan, prozor, buldog, beli pas

Opasnosti po pse u stanu tokom zime

Foto: Profimedia
Tokom zimskih meseci, ljudi i njihovi kućni ljubimci više vremena provode u zatvorenom prostoru, pa je zato važno da stambeni prostor bude bezbedan za vašeg psa. Pročitajte na šta sve treba obratiti pažnju tokom hladnih dana.

Mnoge sobne biljke mogu biti otrovne za pse. Ako ih ljubimac pojede, one mogu izazvati zdrvastvene probleme kao što su povraćanje i proliv, ali i druge reakcije koje mogu biti ozbiljne ili čak fatalne, piše "Životinje.rs". Pročitajte opširnije koje su sve sobne biljke otrovne po vašeg ljubimca. Važno je da sve opasne biljke budu van domašaja vašeg psa.

Sveće, kamini, peći i šporeti na drva i grejalice predstavljaju opasnost zbog nanošenja opekotina i udisanja dima. Treperenje i toplina vatre mogu biti zanimljivi psima, zato ih ne treba ostavljati bez nadzora u sobi sa “plamenom” ili vrućim električnim elemenatima. Ukoliko upotrebljavate ova grejna tela, pratite svog psa u svakom trenutku kako biste sprečili nezgode ili eventualno širenje vatre.

Trovanje ugljen monoksidom može biti vrlo opasno za pse, kao i za ljude. Peći, bojleri, plinske boce… Ukoliko koristite plin u domaćinstvu, često i dobro proveravajte da ovaj gas ne curi. Psi provode dosta vremena u kući tokom zime, pa mogu više biti izloženi curenju ugljen monoksida, što može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme ili čak smrt.

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
12 Beograd