fbpx
Skip to main content
Desperate Housewives

Originalna verzija ''Očajnih domaćica''

Foto: Profimedia
Serija ''Očajne domaćice'' (Desperate Housewives), je postigla veliku popularnost sa već prvih nekoliko epizoda, i od 2004. do 2012. godine, kada se originalno emitovala serija, je važila za jedan od najpopularnijih TV programa u Americi i u svetu. Neke od informacija sa snimanja i neki od zanimljivih detalja pre početka snimanja serije su procureli u javnost, a neki podaci izlaze i dan danas.

Mark Čeri, osoba koja stoji iza serije, došao je na ideju o prijateljicama u komšiluku koje imaju mnogo problema, ali sakrivaju to od drugih ljudi, dok je gledao suđenje ženi koja je ubila svoju decu. Kasnije je razgovarao sa svojom majkom, koja mu je priznala da ima trenutke očaja s vremena na vreme.

Serija je prvobitno pisana kao sitkom, ali je Čerijev agent predložio da se serija pretvori u sapunicu. Televizijska kuća ''ABC'' je želela da promeni naziv serije u ''Vistirija Lejn'' (Wisteria Lane) ili ''Tajni život domaćica'' (The Secret Lives of Housewives), ali je na Čerijevo insistiranje serija zadržala izvorni naziv. Nakon najave TV serijala kroz medije, sam naziv je naišao na nož mnogih feminističkih grupa i organizacija.

Eva Longorija je bila prvi izbor za ulogu Gabrijele Solis, lika koji nikada nije trebalo da postane dopadljiv ljudima. Longorija se pojavila na audiciji pročitavši samo delove gde se njen lik spominje, što je autor serije smatrao da savršeno ide uz karakter Gabrijele.

Teri Hačer je angažovana kao glumica u seriji nakon što je, prema Čerijevim rečima, na audiciji bila toliko dobra da nikada bolji performans na audiciji nije video.

Dana Delani je odbila ulogu Bri Van de Kamp tri puta, jer je smatrala da je uloga previše slična nekim njenim prethodnim ulogama na TV-u. Kasnije se pridružila seriji u četvrtoj sezoni kao Ketrin Mejfer, čija je uloga u seriji bila slična Briinoj.

Mark Čeri je želeo da napravi nastavak ''Domaćica'', nazvan ''Vicious Cheerleaders'', koji bi bio postavljen u Fairview High-u, ali se na kraju odustalo od toga. ''ABC'' je, prema nekim izvorima, dao zeleno svetlo za snimanje, ali nikada ništa nije realizovano.

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd