Skip to main content
Trudnica

Osam najneobičnijih mitova o trudnoći!

Sigurno je da rođenje deteta donosi uzbudljive, lepe, a ponekad i zastrašujuće trenutke! Želite najbolje za vašu bebu, ali pored svih mišljenja i saveta kojima ste bombardovani, kako da znate šta je dobro, a šta ne? Sledi 8 najčudnijih mitova o trudnoći.

1. Seks u trudnoći je zabranjen – Sigurno ste se pitali da li vođenje ljubavi u trudnoći može povrediti bebu? Zapravo, ona je veoma sigurna tamo unutra, zaštićena sa čak 7 slojeva kože. Zato, šta čekate?

2. Prva beba uvek kasni – Ako ste čuli ovakvu izjavu, istina je sasvim suprotna – nema nikakvih čvrstih dokaza da će prva beba doći kasnije od druge ili treće.

3. Visok stomak? Mora da je žensko! - Oblik i veličina stomaka zavise od pozicije fetusa, veličine vaših mišića, držanja i masnih naslaga abdomena i nemaju veze sa bebinim polom.

4. Porođaj kasni? - Još jedan mit je da, ako prekorači termin za porođaj, žene treba da ga podstaknu, navodnim brzim rešenjima – seks, začinjena hrana i slično! To prosto nije istina, kada vaša beba bude spremna, to ćete znati, zato poštedite sebe gorušice i opustite se.

5. Gorušica znači da će beba biti čupava! – Zapravo, uzrok gorušice je pritisak materice na stomak, hormonske promene i slično. U realnosti, mnoge žene koje pate od gorušice rađaju bebe sa vrlo malo kose!

6.Ne smete dizati ruke iznad glave – Kažu da tako pupčana vrpca može da se obmota oko bebinog vrata! U tome nema nikakve istine, jer sa beba pomera i prevrće u vašoj materici i ne oseća kako pokrećete ruke.

7. Jede vam se slatko? Mora da je devojčica! - Nema nikakvog dokaza da potreba za određenim namirnicama ima veze sa polom deteta, već samo sa ličnim željama i ukusima.

8. Nevreme može izazvati prevremeni porođaj! - Vreme ne utiče na termin porođaja. Zapravo, dužina vašeg menstrualnog ciklusa ima veze sa terminom – kraći ciklus se vezuje za raniji porođaj i obrnuto.

(youqueen.com)

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd