fbpx
Skip to main content
Vesić

OTVOREN NOVI KOŠARKAŠKI TEREN: "Građani sada vide da mogu da utiču na gradsku vlast"

Foto: Beoinfo
Gradski menadžer Goran Vesić, član Gradskog veća Dragomir Petronijević i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić prisustvovali su danas revijalnoj utakmici povodom otvaranja novog košarkaškog terena u ulici Vidikovački venac kod broja 77.

Revijalnu utakmicu odigrale su ekipe iz obližnjeg naselja koje je podnelo peticiju za izgradnju terena i ekipa grada Beograda.

- Ovo nije prva inicijativa građana koju smo usvojili. Želimo da maksimalno uključimo građane u donošenje odluka i da ostvarimo sve njihove predloge koji su realni. Mi smo već u Gradu pokrenuli nekoliko akcija i aplikacija gde će sami građani moći da učestvuju u donošenju odluka, a jedana od njih je aplikacija pod nazivom "Aktivni građanin" - rekao je Vesić.

On je naveo kako će na taj način će građani sami moći da odluče koji projekat treba sprovesti u delo.

- To će i ubuduće biti naša praksa, a naročito u oblasti urbanizma gde ćemo zajedno sa građanima odlučivati šta treba da postoji na određenoj javnoj površini. Tako će građani videti da vlast radi u njihovu korist i da oni mogu da utiču na donošenje odluka. Zato je i ovaj teren veoma važan jer je on pravi primer saradnje građana, opštine i Grada Beograda - rekao je Vesić.

Vesić
Foto: Beoinfo

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je da je direktna komunikacija sa građanima dovela do realizacije još jednog projekta u opštini Rakovica.

- Gradu Beograd je prioritet bavljenje sportom jer su nam mladi najvažniji. Pozivamo ljude da se bave rekreativnim sportom jer iako su kompjuteri elment modernog društva vreme provedeno na sportskom igralištu ništa ne može da zameni. Tako ćemo svi biti sposobniji i omogućićemo našoj deci zdraviju budućnost - rekao Petronijević.

Vesić
Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić istakao je da je ovo nastavak uređenja sportskih p terena na teritoriji ove opštine i da je u proteklom vremenu obnovljeno više od 50 dečjih igrališta i sportskih terena.

- Ništa od ovoga ne bi moglo da se uradi da nismo imali dobru komunikaciju sa sugrađanima i i gradskom vlašću koja nam je izašla, a mi kao dobar servis građana se trudimo da u što većoj realizujemo zahteve naših sugrađana - rekao je Kocić.

Peticiju za izgradnju košarkaškog terena podnelo je više od 300 građana koji su je uputili opštini Rakovica, a zahvaljujući dobroj saradnji opštine Rakovica sa gradskom upravom, JKP "Zelenilo Beograd" za dve nedelje je završilo izgradnju terena.

Radnici "Zelenila" postavili su podlogu, instalirali dva koša, iscrtali linije, postavili deset klupa, javno osvetljenje i reflektore. Vrednost ove investicije je šest miliona dinara.

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd