Skip to main content
Aleksandar Vučić sa penzionerima

OTVOREN SAJAM ZA TREĆE DOBA: Vučić "Penzije će biti veće do kraja godine"

Foto: Srbija Danas
Na Beogradskom sajmu premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je manifestaciju pod nazivom “Sajam za treće doba 55+“ pod sloganom “Dođite da zajedno zakoračimo u drugu mladost.“

Otvaranju sajma pored premijera Srbije prisustvovali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Aleksandar Vulin. Premijer Srbije obratio se penzionerima  i poručio da će do kraja godine penzije biti povećane.

Aleksandar Vučić sa penzionerima
Foto: Srbija Danas

"Znate da teško dajem obećanja, ali povećaćemo penzije, živećete nešto lakše nego danas", rekao je Vučić. Takođe, je naglasio da će penzioneri u godinama koje su pred nama moći da žive pristojno i da pomognu svojoj deci i unučićima.

Premijer Srbije naglasio je da Vlada oseća ogromnu zahvalnost prema penzionerima jer su podržali teške mere ne misleći na sebe, već na buduće generacije.

"Kad se donose teške mere i kad nije lako vi ste ti od kojih možemo da vidimo kako vam nije teško i kad treba da razumete, kad se žrtvujete za generacije koje dolaze, vi nikad ne kukate, dobro znate šta je država i voleo bih kad bismo i mi to mogli da naučimo od vas", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić sa penzionerima
Foto: Srbija Danas

Premijer je napomenuo da će ove godine biti povećan broj penzionera koji će u trošku države otići u banje i najavio da će do kraja godine biti završeni dnevni klubovi za penzionere u Rakovici, Zvezdari i Zemunu.

"Nikad neću zaboraviti vreme kad nije bilo tako lako ili nije se video izlaz tako blizu kao što se danas vidi, a kad ste vi bez rezerve to umeli da podržite zato što niste bili sebični i mislili na sebe već na one koji dolaze posle vas", rekao je Vučić.

Siniša Mali sa penzionerima
Foto: Srbija Danas

Prema rečima organizatora, sajam će trajati dva dana, a svi posetioci će moći da provere svoje zdravstveno stanje i saznaju tajne pravilne ishrane, da učestvuju u zabavnim radionicama i nagradnim igrama, osvoje vredne poklone i brojne popuste, saznaju i odaberu kako da ispune svoje slobodno vreme i zaborave usamljenost.

Na Sajmu predstaviti će se više od 70 izlagača - predstavnici državnih i gradskih institucija, udruženja penzionera, farmaceutskih kuća, banaka, osiguravajućih društava, privatnih klinika, turističkih organizacija, kompanija iz oblasti prehrambene industrije, dijetetskih suplemenata i dodataka ishrani, optičarskih kuća, proizvođača i distributera sportske opreme i ostalih delatnosti koje pružaju usluge starijima i promovišu aktivno starenje na polju zdravlja, ishrane, rekreacije, druženja i zabave.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd