Skip to main content
Aston Martin DBX

Ovako izgleda krosover na bondovski način: Aston Martin DBX (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
Prošli koncept se nije naročito pokazao. Štaviše, prošao je kao bos po trnju. Britanci od ovog modela očekuju dosta više.

Prethodni prototip astonmartinovskog krosovera zvao se Lagonda i nije se proslavio. Podsećao je na skorije Chryslerove limuzine, ali je bio zbijeniji i zdepastiji. Na kraju krajeva Lagonda Concept je prošao na isti način kao i serijski proizvođena limuzina Laogonda koja je, tvorena pre više od tri decenije, proglašena za jedan od najružnijih automobila ikada.

Aston Martin DBX
Foto: Youtube Printscreen

Za Ženevski sajam automobila Britanci su spremili DBX za koji smo ubeđeni da može dosta bolje. Ono što mu daje potencijal je činjenica da LIČI na ostalu braću koji izlaze sa ostrvskih proizvodnih traka. Maska motora, zloizgledajuća svetla, ma nema - čim ga vidite, shvatate da je i nov i tradicionalan. I da je Aston Martin.

Aston Martin DBX
Foto: Youtube Printscreen

Unutrašnjost je istovetno privlačna. Vitka braon sedišta u kombinaciji sa mat crno-sivom kombinacijom okolnog enterijera odaju utisak bezosećajno izdržljive komore koja možda više priliči Mister Nou nego li Džjems Bondu kome će pre dopasti šaka, ako je sudeći po dosadašnjoj tradiciji.

Aston Martin DBX
Foto: Youtube Printscreen

Pogon se ostvaruje na krajnje zanimljiv način. Obezbeđuju ga četiri električna motora koja su smeštena u točkovima i baterija od litijuma i sumpora. Snaga zmajevitog "fijakera" nije poznata. 

Za sada nije sigurna serijska proizvodnja. DBX je prevashodno napravljen sa dve namere: da "opipa" teren, odnosno da izvidi kakvo bi bilo raspoloženje potencijalnih mušterija, kao i da posluži kao smernica za GT model koji će verovatno biti sličan njemu.

 
 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd