Skip to main content
Telo utopljenog dečaka

OVE REČI JE MAJKA UTOPLJENOG DEČAKA REKLA NJIHOVOM OCU PRED SMRT: "Rekla mi je da..."

Foto: Reuters
Otac dečaka Abdulah Kurdi čija je smrt potresla ceo svet, ispričao je šta mu je supruga rekla pre strašne tragedije.

Abdulah Kurdi je ispričao da se njegova supruga plašila plovidbe morem do Grčke.

“Rekla mi je da ne želi da ide jer ne zna da pliva, a ja sam joj odgovorio da samo stavi prsluk i da će sve biti dobro“, ispričao je Abdulah.

Pogledajte šta se desilo mojoj deci!

Njihov otac Abdulah Kurdi je rekao da se nada da će smrt članova njegove porodice ohrabriti arapske države da pomognu sirijskim izbeglicama.

“Želim da arapske zemlje – ne evropske zemlje – pogledaju šta se dogodilo mojoj deci i da zbog njih pomognu ljudima”, rekao je Kurdi za lokalne medije.

Beživotna tela dečačića koje je izbacilo more postala su simbol tragedije izbeglica.

“Moj brat Abdulah rekao mi je kako se trudio svim silama da spasi decu. Kada je shvatio da je njegov petogodišnji sin Ghalib preminuo u njegovim rukama, požurio je prema Ajlanu, ali i on je bio mrtav. Tada je pokušao da spasi svoju ženu Rehan (35), ali nije uspeo“, izjavila je Tima Kurdi koja je pokušala da ih dovede u Kanadu kod nje.

Podsetimo, fotografija utopljenog sirijskog dečaka koji je pronađen na plaži u Bodrumu nakon što su se prevrnula dva čamca sa izbeglicama, uzdrmala je Evropu u kojoj raste napetost pred naletom desetina hiljada izbeglica i migranata.

Slika malog dečaka kako nepomično leži na obali jedne od vodećih turističkih destinacija u Turskoj, u crvenoj majici i plavim pantalonicama, s licem u pesku, probudila je emocije, ali i gnev zbog ljudske cene aktuelne krize i, kako mnogi smatraju, nedovoljne aktivnosti evropskih lidera u izlaženju na kraj sa njom.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
29 Beograd