fbpx
Skip to main content
Zečevi angora

Ovo se zove "Dan veoma loše frizure"!

Foto: Profimedia
Neverovatno čupavi zec rase angora toliko je "zarastao" u svom krznu da je veoma teško reći da unutra postoji bilo kakav život. Ali verovali vi ili ne, unutra zaista jeste zec!

Kao džinovski zeka od prašine, Ida engleska angora je ponosna vlasnica verovatno najduže ili barem najnežnije zečije dlake na svetu koja može da poraste i više od 25 centimetara. Oni su odgajani i vođeni od strane profesorke Beti Ču koja je počasni predavač na državnom Univerzitetu San Hoze. Ona njih redovno vodi na turneje koje podrazumevaju prikazivanje ovih posebnih životinja i gostovanja po raznim televizijskim emisijama širom severne Kalifornije.

Zečevi angora
Foto: Profimedia

Ali koliko god njihovo krzno bilo atraktivno, ono mora da se skraćuje s vremena na vreme, a ovaj posao takođe obavlja njihova vlasnica profesorka Ču. Ona njihovu dlaku krati makazama, svaki put polako i pažljivo kako ih ne bi povredila.

Prosto je neverovatno, iako ga ova dlaka u potpunosti obavija sam zeka nije teži od 3.5 kg. Priprema zečeva za prikazivanje je težak i delikatan zadatak. Beti za ovaj posao koristi specijalnu četku i fen koji dlaci daju dodatni volumen. Njihova dlaka raste u proseku jedan inč mesečno i ona mora redovno da se šiša. Dlaku koja ostaje posle skraćivanja ona koristi za pletenje šalova, kapa i rukavica.

Zečevi angora
Foto: Profimedia

Ovoj neverovatnoj dami je uzgoj zečeva strast i ona od ovog "posla" ne zarađuje nikakav novac. Ona to radi iz čistog uživanja koje dobija od njenih zečeva kao kućnih ljubimaca.

Pogledajte i:
- Saveti za dresiranje zečeva
- Mačka i zec uživaju u šetnji

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
33 Beograd