Skip to main content
Zgrada

Padaće cene stanova!

Foto: Profimedia
BEOGRAD - Agenti za promet nekretnina kažu da su stanovi u Srbiji još uvek precenjeni i da će cene morati i nadalje da padaju oko 20 odsto.

Iako su cene stanova u Srbiji iz godine u godinu sve niže – a prognoze kažu da će tako biti još najmanje dve godine – statistika je izračunala suprotno. Republički zavod za statistiku objavio je nedavno da su cene novoizgrađenih stanova u Srbiji u drugom polugodištu 2013. porasle 1,7 posto, u odnosu na prvi deo godine.

To je mnoge zbunilo, iako se radi o relativno malom procentu, jer svi znaju da su stanovi sve jeftiniji, a ne skuplji.

Ove godine kvadrati bi mogli pojeftiniti dodatnih deset procenata, što znači da bi se, ukoliko se i sledeće godine nastavi isti trend pada cene, mogli stabilizovati krajem 2015. ili u proleće 2016.
Prosečna cena kvadrata u Novom Sadu, piše Dnevnik, kreće se od 800 do 1.150 evra, iako se može naći jeftinijih stanova, kao i skupljih.

U ponudi su većinom stanovi starije gradnje, a novogradnja je svedena na minimum. U gradu više nema slobodnog mesta za izgradnju novih stambenih objekata, a zbog male potražnje za stanovima, niko i ne pokušava da započne investicioni ciklus u široj zoni grada.

(kamatica.rs)

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd