fbpx
Skip to main content
Dragan Đilas, Bojan Pajtić, Vesna Martinović

Pajtić protiv Đilasa na izborima za predsednika DS

BEOGRAD - Predsednik Vlade Vojvodine i prvi čovek vojvođanskog DS Bojan Pajtić nagovestio je predsedniku DS Draganu Ðilasu da će se kandidovati protiv njega na predstojećim izborima za predsednika DS.

Kako navodi beogradski dnevnik, prošle nedelje, posle konsultacija kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića povodom davanja premijerskog mandata, Ðilas i Pajtić su nezvanično i dugo razgovarali o predstojećim izborima u DS.

Kako kažu izvori "Blica",   Pajtić je tada obavestio Ðilasa o svojim namerama.

U razgovoru je, kako dalje navode izvori lista, postalo jasno da Ðilas kao kandidat za predsednika DS neće imati podršku vojvođanskih opštinskih odbora.

Pre desetak dana, odbor DS iz Apatina je objavio da za predsednika stranke kandiduje Natašu Vučković, a samo tri dana nakon Ðilasovog i Pajtićevog razgovora u Beogradu vojvođanski odbor DS doneo je odluku da Pajtića kandiduje za predsednika stranke, piše "Blic", pozivajući se na izvor iz Pokrajinskog odbora DS.

S druge strane, funkcioneri bliski Ðilasu optužuju suprotstavljene grupe da pokušavaju da preotmu stranku u nameri da u nju vrate Borisa Tadića.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd