Skip to main content
Talibani

Pakistanski talibani: Gotovo je s primirjem!

Islamabad - Pakistanski talibani su u sredu izjavili da neće produžiti primirje sa pakistanskom vladom, nakon šestodnevne pauze u sukobima.

U saopštenju koje je poslato pakistanskom mediju TTP, navodno pakistanska vlada nije odgovorila pozitivno na primirje, koje je počelo kao jednomesečna obzervacija prvog marta i produžena je do 10. aprila.

Jedan od vođa militantne grupe, Umer Kalid Kursani, rekao je u sredu da vlada nije ozbiljna u vezi sa mirom i da je jedini način da se implementira šerijatsko-islamski zakon, džihad.

Pakistanska vlada još uvek nije odgovorila na ovo saopštenje, rekao je ministar unutrašnjih poslova, Daniel Gilani, za CNN.

Pakistan je objavio inicijativu za mirom, a primirje je bila početna faza za utiranje puta za razgovore, ali pregovori su prekinuti u martu posle napada talibana. Predstavnici pakistanske vlade su se susreli sa talibanima 9.aprila, u prvom direktnom kontaktu između dve strane.

Talibani su saopštili svoje zahteve, uključujući oslobađanje svojih saboraca, početkom aprila. „Najmanje 19 talibanskih boraca je ranije oslobođeno, u pokušaju da se promovišu mirovni pregovori, kao gest dobre volje“, izjavio je Šaukatulah Kan, guverner Kuber-Paktunkva teritorije.
 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
11 Beograd