Skip to main content
Radnik sa bruslicom

PARAMPARČAD: Metalni radnici su opasniji od metalnih ratnika (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
Metalac na građevini = 666 + 999. Zlo i naopako! Ako nama ne verujete na reč, pogledajte video i sve će vam biti jasno...

Razgovaraju dva rokera metalca - jedan starog kova, iz vremena kad je ta muzika bila mlađa, a drugi moderni, momak u punoj snazi. Kontempliraju o legendama električne gitare i o metal hitovima. Prethodne večeri su se zajedno veselili uz raznorazne šundovske turbo lelepojke, pa da daju sebi malko oduška. Morali su, nisu oni krivi - mlađi je najbolji drug, a stariji stric mladića koga su pratili u vojsku. Red je...

- Znaš li ti sinak onaj čuveni hit "Metalni radnici" - reče starina ispijajući drugu čašicu rakije tog jutra. Žgaravica se nečim mora "ubiti", a narodna veli da se klin veoma lako klinom izbija.

- Kako ne bih znao "Metalne ratnike", pa "Manovar" mi je jedna od omiljenih stranih grupa. Svi smo mi ratnici, "metal power rules" - izdeklemova frazu predstavnik mlađih naraštaja "čupavaca". Već ga je "dohvatila" rakijica, samo je dolio ulje na vatru zapaljenu prethodne noći.

Metala fizikalac
Foto: Youtube Printscreen

Starina razgorači oči, eksira ostatak rakijice, i sav u čudu poče da širom raširenih ruku objašnjava deranu:

- Čuješ li ti šta ti govorim? Radnici, kakvi crni ratnici! Metalni radnici što odlaze u zoru, što odlaze uveče, da ukrote reku od gvožđa što teče. Fabrika rođo, postrojenje, vrelina! Hiljadu stepeni oko njih kad gori u znojavoj ruci čelik progovori - uspaljeno je "sipao" reči, a belo mu se oko usana stvori - "Divlje jagode", Zele opaki! O kakvom "Samovaru" ti pričaš? Te strance nisam slušao. Šta oni znaju šta je "arbajtovanje"? Da nam život bude let, metalni radnici će iskovati novi svet! Oni mogu to - završi strastveno starina sa parafrazianjem stihova "Jagoda". Kao u transu, kao da besedi neku pagansku molitvu! Nikako mu nije bilo jasno kako klinja ne razume svu tu silinu i moć. "Video bi on da je kao i ja radio u železari i da 'pod stare dane', baš kao i ja, mora da sakuplja sekundarne sirovine! Shvatio bi on šta je MOĆ METALA", pomisli predstavnik stare škole i dosu rakije u njihove prazne čaše. Eh, te generacijske razlike..

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ludo burazeru

SD lepotica noći

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd