fbpx
Skip to main content
Bojan Pajtić, Oliver Dulić

PARTIJSKO UHLEBLJAVANJE: Pajtićeva supruga zaposlila Dulića u Kliničkom centru!

Foto: Srbija Danas
Ovu odluku je najgore podneo upravnik Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju prof.dr Dragan Savić, koji je momentalno podneo ostavku na svoju funkciju.

Funkcioner DS i bivši ministar građevine  Oliver Dulić, protiv koga se u Specijalnom sudu vodi postupak za višemilionsku pljačku države, ovih dana je dobio posao u Kliničkom centru Vojvodine, gde će raditi kao lekar specijalista ortoped.

Kako saznajemo, Dulićevo zaposlenje u KCV progurala je upravnica tamošnjeg Urgentnog centra Vesna Pajtić, supruga Dulićevog stranačkog šefa Bojana Pajtića!

Šira javnost zapamtila je gospođu Pajtić prošle godine kada su mediji objavili fotografiju nje i Bojana Pajtića kako se brčkaju na Brionima, i to tokom proslave 20. godišnjice ustaških zločina u "Oluji".

BAHATI BALŠA TAJNO ZIMUJE NA MALDIVIMA: Poslanik DS živi kao tajkun

Ekspert za sve

Gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću ovo deluje kao predizborno zapošljavanje.

-Dulić je očigledno ekspert za sve. U antologiju srpske politike ući će to što je on kao ortopoed bio ministar prostornog planiranja. Već neko vreme on je i zamenik direktora banje "Termal" u Vrdniku. Verovatno sumnja da će tamo ostati bez posla posle izbora, pa se konačno vraća svojoj izvornoj profesiji - zaključuje Vučević.

Ko će kome

Bivšeg ministra je na novo radno mesto formalno zaposlio direktor Kliničkog centra Vojvodine dr Ivana Levakov, takođe kadar DS. Zaposleni u KCV tvrde da je posredi čista partijska veza:

- Pajtićeva i Levakov su od svih ortopeda u zemlji zaposlili baš Olivera Dulića?! I sad mi treba da verujemo da je to slučajno i da je odlučivala samo Dulićeva stručnost! Ovo jeste klasično uhlebljenje partijskh kadrova uoči izbora i nije čudno što je razljutilo brojne kolege. Bili smo u šoku kad se pojavio Dulić.

UNIŠTENA VOJVODINA: Kako su građani ostali bez posla, a investitori oterani

Međutim, to je najgore podneo upravnik Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju prof.dr Dragan Savić, koji je momentalno podneo ostavku na svoju funkciju - napominje sagovornik Informera, inače jedan od najuglednijih lekara u KCV.

Portparolka KCV Dušanka Vučinić je rekla Informeru da je Oliver Dulić "primljen na određeno vreme".

- Dulić je licenciran lekar i radi kao specijalista ortoped. KCV se ne bavi politikom, već isključivo lečenje, te Dulićev angažman vezuje samo i jedino za njegove profesionalne kvalitete - navela je Vučinićeva, napominjući da ostavka doktora Savića nema veze sa Dulićevim dolaskom.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd