fbpx
Skip to main content
Duško Vujošević

PAVLOVIĆ: Vujoševiću niko ništa ne može, pa ni sudije! (VIDEO)

Foto: Tanjug
Predsedništvo Crvene zvezde analiziralo suđenje u finalu plej-ofa.

Predsedništvo KK Crvena zvezda analiziralo je suđenje u dosadašnjem delu finalne serije plej-ofa. Zamerke je prezentovao Mirko Pavlović.

- Istina je da smo čestitali Partizanu na pobedi u drugoj utakmici, ali nakon pažljivog pregledavanja video snimka došli smo do zaključka da je postojao neujednačen kriterijum suđenja. Poređenjem igre u odbrani naših spoljnih igrača na bekovima Partizana, nasuprot igre u odbrani unutrašnjih igrača Partizana nad našim centrima došli smo do zaključka da tokom čitave utakmice nije postojao ujednačen kriterijum prilikom dosuđivanja ličnih grešaka. Našim bekovima suđen je svaki kontakt, dok je sa druge strane centrima Partizana dozvoljena prilično gruba igra što je imalo presudan uticaj na konačan ishod  - napomenuo je Pavlović, Zvezdin predstavnik u Predsedništvu KLS.

Pavlović je posebno naglasio “da je posle Zvezdine pobede na startu finalne serije Partizan izvršio veliki pritisak i to na najrazličitije načine”.

- Stvorena je specifična medijska slika, a evidentno je da su celokupnoj atmosferi posebno podlegli sudije Milija Vojinović i Vladimir Jevtović. Na Predsedništvu smo zbog toga zajednički izrazili veliku zabrinutost s obzirom da su za treći meč određene sudije Jovčić, Nešković i Glišić. Naša zabrinutost utemeljena je, upotrebiću blag izraz, na specifičnom odnosu koji ovi arbitri imaju sa KK Partizan. Takođe, sudija iz treće grupe Aleksandar Glišić je pre početka finalne serije od strane ljudi iz Partizan bio okarakterisan kao onaj kome se „ne veruje“. Očigledno je da je on sada pod posebnom lupom, a s pravom se pitamo kako će se ponašati i druga dvojica arbitara, kakav pritisak se na njih vrši i da li će to uticati na njihove odluke.

Čarls Dženkins
Foto: Tanjug
- Da ogroman pritisak postoji i da ne pričamo u prazno, govore dokazi. Naime, zbog pretećih poziva i poruka sudija Uroš Obrknežević je posle prve utakmice finala plej-ofa posetio MUP i prijavio ceo slučaj. Pitanje je kako sudije uopšte i mogu da sude slobodno kad Duško Vujošević javno i svakodnevno proziva sve vodeće ljude ove zemlje i niko mu ne može ništa. Zamislite šta se onda tek dešava sudijama kad niko ne vidi i ne čuje. Najbolji primer za to je i ovaj slučaj sudije Obrkneževića. Ipak, i pored svega toga želimo da verujemo da će sve sudije uspeti da budu na visini zadatka, da će pokazati neophodnu hrabrost i da će pošteno suditi preostale utakmice kako bismo imali regularne uslove da vidimo koja ekipa je na terenu bolja – zaključio je Pavlović.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD košarka

SD fudbal

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd