fbpx
Skip to main content
Med

Pčelinjim otrovom protiv artritisa

Foto: Profimedia
Terapija pčelinjim otrovom može biti rešenje protiv bolova uzrokovanih artritisom.

Terapija pčelinjim otrovom među ljudima postoji više od hiljadu godina, a zapisi o njegovoj upotrebi pronađeni su među spisima drevnih Egipćana i Grka.

Terapija se vrši putem uboda pčela na obolelom mestu, ubrizgavanjem otrova potkožno, uzimanjem tableta oralno, utrljavanjem masti na kožu... Terapije, naravno, vrše samo stručna lica.

Mnoge medicinske ustanove širom sveta, još uvek nemaju dozvolu za korišćenje ovog metoda, međutim preko 50% lekara koji su je u Americi koristili, potvrdili su njenu delotvortnost.

med i pčela
Foto: Profimedia

Pozitivni rezultati nisu zabeleženi samo kod bolova uzrokovanih artritisom već i kod oboljenja kao što su multipla skleroza, povišen krvni pritisak, astma, gubitak sluha pa čak i simptoma PMS-a.

Kristofer Kim je uradio istraživanje koje je trajalo dve godine, a sprovedeno je nad 108 obolelih od reumatoidnog i osteoartritsa koji nisu reagovali na konvencionalne lekove, prenosi lifepressmagazine.com.

Kim im je davao injekcije pčelinjeg otrova dva puta nedeljno, a s vremenom je povećavao dozu dok pacijenti nisu osetili olakšanje. Većina njih je osetno poboljšanje počela da oseća nakon 12 injekcija nedeljno.

U članku objavljenom 1989. godine, Kim je zaključio da je apiterapija sigurna, delotvorna i bezbedna.

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd