Skip to main content
Nikola Peković

Peković najavio promene u Partizanu!

Foto: MN Press
Predsednik crno-belih daje podršku treneru Božiću.

Predsednik Partizana Nikola Peković oglasio se saopštenjem za javnost posle tri vezana poraza crno-belih u ABA ligi.

- Logično, porazi dovode do nezadovoljstva, pa i do ljutnje. Nekada se u tim momentima kaže i po koja teža reč, sve je to ljudski. Tako sam doživeo i povike pojedinih navijača upućene po završetku meča sa Igokeom.

Prvo moram sve da podsetim da je svaki prelazni period, pa i ovaj u kome se nalazi Partizan ove godine težak, pun neočekivanih problema, pa i bolnih poraza. Svi u klubu počev od igrača, stručnog štaba, pa do nas u rukovodstvu nadali smo se nešto boljem rezultatu nego što je u ovom trenutku. Trenutna, teška situacija ne sme međutim da nam zamagli vidike i skrene nas sa strateškog puta oporavka kluba i stvaranja tima koji će biti dominantan duži niz sezona, kao što je to donedavno bio slučaj.

Takav posao nije moguće uraditi preko noći. Posebno kad na samom početku sezone nismo bili ni blizu kompletnog tima, kad smo bili prinuđeni da čekamo kasniji dolazak Amerikanaca. Podsetiću sve i da smo se suočili sa povredama Andrića, Murića, oproštajem Perovića i još nekim problemima koje niko nije u mogućnosti da predvidi.

Trener Partizana Petar Božić
Foto: MN Press

Pred nama je težak put koji zahteva mukotrpan rad, istrajnost, mnogo prolivenog znoja svakog igrača, kao i razne selektivne raskrsnice uobičajene u sportu. Partizan je klub sa najvišim normama, u čijem dresu se norme ponašanja znaju decenijama. Tako će biti i sada.

Partizan je veliki klub i zbog toga što je umeo ne samo da prepozna talenat kod mnogih igrača, već i da istrpi njihovo izrastanje u asove. Isto je i sa trenerima. Verovao je u njih, pružao im podršku u turbulentnim vremenima i krizama. Tako je i ovog puta.

Kompletan stručni štab uživa naše puno poverenje, nećemo dopustiti da bilo ko sa strane podriva autoritet našeg trenera, niti bilo ko ima pravo da ga menja, osim nas koji smo mu ukazali poverenje. A mi verujemo da Božić i njegovi saradnici u dogledno vreme mogu da dostignu slavne prethodnike, kako trofejima, tako i produkcijom mladih igrača, što je uvek bio prioritet našeg kluba.

U predstojećem periodu će doći do određenih promena, jer se kroz utakmice pokazalo da su neophodne. Svrha tih izmena je da u 2016. godini sastav bude kompaktniji, čvršći i snažniji. Prioritetni zadatak svakog igrača je da izgara za crno-bele boje, učinak se u Partizanu nikad nije merio statistikom, već željom, borbenošću i spremnošću pojedinca da se žrtvuje za tim. Svaki igrač toga mora da bude svestan na svakom treningu, kamoli utakmici – konstatovao je Peković u saopštenju za javnost.

OVDE pogledajte briljantnu partiju Bobana Marjanovića u meču između San Antonija i Minesote.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd