fbpx
Skip to main content
Pogled sa reke na Beograd

Peti rođendan KC Grada

BEOGRAD - Kulturni centar Grad ovog meseca obeležava pet godina postojanja, a rođendan će obeležiti raznim događajima od kojih se izdvaja retrospektivna izložba pod nazivom "Gradski Salon - prvih pet godina".

Na izložbi će od 14. aprila biti predstavljena dela 15 autora savremene umetničke scene koji su izlagali u Velikoj galeriji tokom poslednjih pet godina.

"Gradska knjižnica" je program koji je obeležio utorak u ovoj kulturnoj ustanovi. Svoja dela ili osvrte na savremenu književnu scenu predstavili su svi viđeniji pisci iz Srbije i regiona, a za rođendanski specijal, u utorak 15. aprila, dolaze David Albahari i Svetislav Basara.

U sredu, 16. aprila biće održana promocija jedinog časopisa na ovim prostorima posvećenog nezavisnoj kulturnoj sceni, pa će asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKŠ) predstaviti drugo izdanje štampanog magazina "Manek".

Za vikend, 18. i 19. aprila, biće organizovane rođendanske žurke. U petak će nastupiti VIS Limunada, dok je subota rezervisana za reviju elektronske muzike čije će centralno mesto da zauzme gošća iz Kopenhagena - Rosa Lux.

Povodom godišnjice u petak, 25. aprila, u KC Grad stižu Ana Ćurčin i Stray Dogg na zajednički nastup na otvorenom.

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd