fbpx
Skip to main content
Pežo 308R

Pežo sprema sportsku verziju 308-ice

peugeot.com
Najnoviji izveštaji kažu kako Pežo priprema nekoliko sportskih modela, među kojima se posebno ističe 308 R, a nikako ne treba zaboraviti ni putničku verziju 208 DKR. Francuski proizvođač se na ovaj korak, navodno, odlučio nakon više nego zadovoljavajućih prodajnih rezultata modela 208 GTi te RZC R.

Pežo Sport, bi tokom sledeće godine, na tržište trebalo lansirati R verziju modela 308. Radilo bi se dakle o fabričkom modelu prošlogodišnjeg kocepta R, koji je predstavljen na Frankfurtskom sajmu automobila,  koju je pokretao RCZov unapređeni 4-cilindrični motor, zapremine od 1.6 litara i snage od 273 KS, te najvećeg obrtnog momenta od 330 Nm.

Nakon 308 R na tržištu bi se trebala pojaviti normalna verzija 2008 DKR, a u pitanju je automobil s kojim se Peugeot, nakon 25 godina odsustva, iduće godine namerava da vrati na reli Dakar. Naravno za sada nam nije poznato u kojoj će se meri serijski model razlikovati od reli verzije, ili koje će sve podsisteme deliti. Pežo ima nameru da iskoristi uspeh ovih modela, na takmičenjima, radi reklamiranja fabričkih modela i naravno jačanja celokupnog brenda.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd