Skip to main content
Žena piše dnevnik

PIŠITE DNEVNIK: Vodič za kvalitetniji život!

Foto: Profimedia
Ako razmišljate o tome kako da promenite neke životne navike i vodite kvalitetniji život, predlažemo vam sledeću ideju: počnite da pišete dnevnik!

Pre svega, pođite u knjižaru i odaberite svesku, rokovnik ili blok koji najviše odgovara vašoj ličnosti, neki koji vas svojim koricama i dizajnom najviše privlači.

Razmislite o tome šta želite da promenite i koje  probleme želite da rešite – da li želite da smršate, da postanete aktivniji, da se bolje organizujete ili nešto drugo?

Kako da se bolje organizujete?

Kada odredite čemu težite, postavite cilj i zapišite ga u svoj dnevnik. Na primer: Želim da smršam 3 kilograma, želim da budem bolje organizovan/a, želim da nađem dobar posao i tako dalje.

Pisanje dnevnika
Foto: Profimedia

Nakon toga, odredite svakodnevne ciljeve koji će vam pomoći da na kraju ostvarite ono što ste namerili. Ako želite da smršate, odredite sebi određeno vreme u toku dana koje ćete posvetiti vežbama ili šetnji. Ako tražite posao, odvojite vreme da šaljete biografije, pregledate oglase i razmišljate o tome šta biste najviše voleli da radite.

Kada ste i to uradili, svakodnevno zapisujte u dnevnik šta ste postigli tokom tog dana. Pored toga što ćete zabeležiti to što ste ispunili zadatak za taj dan (ili niste), zapisujte i druge korisne stvari na kojima ste radili u toku dana. Takođe, oprostite sebi i ako niste uspeli baš sve da uradite!

Prestanite da očekujete savršenstvo!

Budite istrajni i svakako ćete uspeti!

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd