fbpx
Skip to main content
Mišel Platini

PLATINI ODUSTAO: Rekao sam "baj, baj"

Foto: MN Press
- Više vremena sam proveo u sobama za saslušanje nego na fudbalskom terenu govoreći o formacijama 4-3-3 ili 4-4-2 ili fudbalskim vestima - rekao je Platini.

Doskorašnji predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je da odustaje od kandidature za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA), ali da ostaje odlučan u nameri da obori osmogodišnju suspenziju

- Povlačim se iz trke za predsednika FIFA. Ovaj trenutak nije dobar za mene. Nemam sredstava da se ravnopravno borim sa kandidatima. Nisam dobio šansu da igram igru. Ćao (bye bye) FIFA, predsedništvu FIFA - rekao je Platini agenciji Asošijejted pres.

Etička komisija FIFA suspendovala je prošlog meseca Platinija na osam godina, a izbori su zakazani za 26. februar, što je prekratko da bi uspešno oborio suspenziju. Platini je suspendovan jer je od dosadašnjeg predsednika Sepa Blatera 2011. godine dobio dva miliona švajcarski franaka, što je ne samo sukob interesa, već je i moguće krivično delo u Švajcarskoj. Suspenziju FIFA pravno može da obori jedino Sud za sportsku arbitražu (CAS).

- Više vremena sam proveo u sobama za saslušanje nego na fudbalskom terenu govoreći o formacijama 4-3-3 ili 4-4-2 ili fudbalskim vestima. Pristupam ovome filozofski, sačekaću i videću šta će se desiti. Ali, nepravda je odvratna i pokušavam da se borim protiv nje - rekao je Platini.

Blater i Platini su u decembru oslobođeni optužbe za korupciju, ali su suspendovani zbog nekoliko prekršaja, uključujući i sukob interesa. Platini je radio u FIFA kao Blaterov savetnik od 1998. do 2002. godine. On je rekao da ne žali zbog dobijanja novca.

- Ne mogu da žalim ni zbog čega u toj priči, jer su mi se stvari sručile na glavu iako nisam uradio ništa loše. Teško mi je da shvatim šta se desilo, osim ako neko ne želi da me spreči da se kandidujem - rekao je on.

Platini je rekao da su ga "mnogi" nacionalni savezi podržali u kandidaturi za predsednika FIFA.

- Dobio sam 100 pisma podrške i imao sam 50 obećanih glasova. Imao sam oko 150 saveza koji su mislili da sam ja prava osoba da rešim probleme. FIFA To se sada neće desiti. Ali, pošto nema ograničenja za starost, možda ću ponovo pokušati za 20 godina. Ko zna? - rekao je 60-godišnji Francuz.

Pročitajte i:

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd