fbpx
Skip to main content
Stevan Pletikosić, Milenko Sebić, Nemanja Mirosavljev

PLETIKOSIĆ: Osećao sam da je „tesno“ i u finišu sam se maksimalno koncentrisao!

Foto: info centar
Muška seniorska reprezentacija Srbije u streljaštvu osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Granadi u disciplini malokalibarska puška 60 metaka u ležećem stavu.

Muška seniorska reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto u disciplini MK puška 60 metaka ležeći sa 1.868,4 kruga (Stevan Pletikosić 624,7, Milenko Sebić 622,5, Nemanja Mirosavljev 621,2) oborivši i državni rekord koji je na EŠ u Osijeku 2013. postavila selekcija Srbije (Sebić, Mirosavljev, Pletikosić) od 1.865,2 kruga.

- Znao sam rezultate Mirosavljeva i Sebića, ali nisam znao koji smo u ekipnom plasmanu posle dva strelca. U ovoj disciplini odlučuju desetinke i veliki je rulet, pogotovo u uslovima kada je bilo dosta vetrovito i komplikovano za gađanje, gde mala greška može skupo da te košta. Osećao sam da je „tesno“, da smo blizu medalje i u finišu sam se maksimalno koncentrisao. Na kraju smo saznali da nas je do medalje odveo poslednji metak. Francuz Suveplan je pogodio 10,3 kruga, a ja 10,7 krugova i za 0,4 kruga smo pretekli "trikolore" za bronzu. Ovo nam je svima veliki podstrek da u pojedinačnim kvalifikacijama damo maksimum za visoke plasmane - istakao je Pletikosić posle takmičenja.

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd