Skip to main content
fejsbuk

POBEDIO FEJSBUK? Ugasili mu profil zbog OVE SLIKE VAGINE, ali će im on to papreno naplatiti

Foto: Profimedia
Cifra će vas šokirati!

Francuskom učitelju i ljubitelju umetnosti Frederiku Duran-Baisau bez najave je suspendovan nalog na Fejsbuku, kada je, pre pet godina, okačio sliku "L'Origine du monde" ("Poreklo sveta") francuskog slikara Gistava Kurbea iz 1866. godine, koja u krupnom planu prikazuje žensko međunožje.

KAKO IZGLEDA to umetničko delo možete pogledati na OVOM linku.

On je tužio Fejsbuk, tražeći da mu profil bude ponovo aktiviran, i da mu se plati nadoknada od 20.000 evra, a advokatica koja ga zatupa, Stefani Kotine, nedavno ga je obradovala vešću da se izborila za to da se proces protiv Fejsbuka vodi pred sudom u Parizu, što mu uvećava šanse za pobedu.

Pročitajte OVDE šta se desilo ženi kada je napljuvala šefa na Fejsbuku, zaboravivši da ga je dodala u prijatelje. Ono što joj je napisao potpuno će vas šokirati.

- Bilo je potrebno pet godina da se izborimo za ovo i to je velika pobeda - rekla je Stefani i objasnila da je Fejsbuk želeo da se suđenje sprovede u posebnom sudu u Kaliforniji, pod izgovorom da Francuski zakon o zaštiti potrošača ne može da se primenjuje u ovom slučaju, budući da je upotreba ove društvene mreže besplatna i da se koristi na celoj planeti.

Dislajk na monitoru
Foto: Profimedia

Pariski apelacioni sud odbacio je ove argumente, i doneo odluku da francuski sudovi mogu da se bave ovakvim slučajevima, kada u njima učestvuju državljani Francuske. Sudije su istakle i da se uslovi korišćenja Fejsbuka slažu sa francuskim zakonom o zaštiti potrošača.

Pravila Fejsbuka ne dopuštaju slike golih tela jer "određeni korisnici društvene mreže u svetu mogu biti osetljivi na taj tip sadržaja - naročito zbog kulturne klime u kojoj žive ili uzrasta". Međutim, u pravilima se dodaje i sledeće: "Dozvoljene su fotografije slika, skulptura, i drugih umetničkih dela koja prikazuju naga tela".

Pogledajte OVDE ko je najstariji korisnik Fejsbuka u Srbiji.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd