fbpx
Skip to main content
Potpisivanje ugovora

PODRŠKA: Opština Čukarica stala uz "brđane"

Foto: fkcukaricki.rs
Čukarički potpisao važan ugovor i rešio imovinsko-pravni status kluba.

Fudbalski klub Čukarički i opština Čukarica potpisali su ugovor o načinu korišćenja sportskog kompleksa kojim je rešen imovinsko-pravni status kluba i zaštićena državna imovina, piše na sajtu kluba sa Banovog brda. To je prvi model ugovora između države i privatnog kluba i napravljen je na deset godina uz mogućnost da se u zavisnosti od investicija produži za još deset godina. Ugovor, koji štiti državnu imovinu, kao i planirana ulaganja vlasnika kluba, potpisali su u opštini Čukarica, zamenik predsednika opštine Uroš Janković i direktor FK Čukarički Dragan Ilić.

Cilj kluba je da kompletnom izgradnjom sportskog kompleksa na Banovom brdu omogući nesmetan razvoj Čukaričkog i ispuni normative neophodne za takmičenja u Superligi i pod okriljem UEFA.

- Važno je da smo ugovorom zaštitili državnu imovinu, ali i interes fudbalskog kluba koji će sopstvenim ulaganjima doprineti razvoju sporta na Čukarici, kao i promociji opštine, grada i države. Opština i grad će se truditi da kao nosioci projekta pribave sve neophodne dozvole, a klub će nastaviti da ulaže sredstva u izgradnju kompleksa. Ovim ugovorom skinuli smo sa države veliki teret održavanja takvog jednog kompleksa koje je izuzetno skupo, a sa druge strane omogućili pravnu sigurnost za uložena sredstva - rekao je Uroš Janković.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Fog
2 Beograd