fbpx
Skip to main content
parada pobede

LICA PONOSNE SRBIJE: Aleksandra i Đorđe su koračali Crvenim trgom

Foto: Reuters
Na Paradi Pobede u Moskvi Srbiju je predstavljalo 75 gardista među kojima su i dve devojke, poručnik Aleksandra Mišić i razvodnik Tijana Matović. Obe su srećne što su dobro obavile povereni zadatak i slažu se da je to bilo iskustvo koje će pamtiti ceo život.

Njihova lepa lica i eleganciju primetili su i ruski televizijski i novinski reporteri.

"Iz Moskve se vraćam puna utisaka. Srećna sam što sam učestvovala na takvom događaju i tih 360 koraka ću sigurno pamtiti celi život. Već na prvoj probi kad smo bili na Crvenom trgu videli smo da ćemo odlično obaviti zadatak, jer, hvala bogu, imamo dobro iskustvo. Znam da su me gledali rođaci i prijatelji i da su majka Zorica i otac Živanko sigurno bili zadovoljni i ponosni", kaže za Novosti Aleksandra Mišić, rodom iz Badovinaca.

Kršnom deliji, odličnom sportisti, simpatičnom kapetanu Đorđu Simiću (29) strojevi korak na Crvenom trgu nije bio nikakav napor. Đorđe je rodom iz Kruševca. Kaže da je kao dete gledao parade i eto, sada dočekao da i on bude na Crvenom trgu.

"Znam da su sigurno bili na mene ponosni majka Rada i otac Živojin koji su gledali paradu preko televizije. Na Crvenom trgu mogu da gaze samo najbolji i to je za svakog od nas veliko priznanje i nagrada", kaže za isti list ovaj Kruševljanin.

Interesantno je da je Đorđev deda bio u ruskoj vojsci. Kao dečak je otišao u Rusiju gde je završio vojne škole i kad je počeo Drugi svetski rat prošao je sa ruskim jedinicama ratišta Srbije. Po završetku rata ostao je u Srbiji, ali 1984, zbog velike ljubavi prema Rusiji i verovanju u Staljina završio na Golom otoku.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pljusak
15 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19