fbpx
Skip to main content
električni kablovi

POSAO ZA 3.000 LJUDI - Jura će u Leskovcu graditi svoju najveću fabriku na svetu

Foto: Profimedia/ilustracija
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je danas da će južnokorejska kompanija “Jura” izgraditi još jednu fabriku u Leskovcu za 3.000 radnika i da će ona biti najveća od svih fabrika koje ova kompanija ima u svetu.

Cvetanović je rekao da je danas razgovarao s predstavnicima borda te kompanije.

- Izrazili su želju da grade još jednu fabriku u Leskovcu i ona bi bila najveća “Jurina” fabrika na svetu. Ako taj projekat bude uspeo, postoje izgledi da Južnokorejci i dalje investiraju u naš grad - rekao je Cvetanović.

“Jura” je u Leskovcu otvorila svoju fabriku za proizvodnju električnih kablova 2010. godine u kojoj sada radi 1.692 radnika, s prosečnom bruto zaradom od 362,16 evra. U toku je prijem još 276 radnika.

- Oni planiraju da fabriku izgrade u martu 2016. godine i da već u aprilu zaposle 700 radnika, do 1.300 radnika u 2016. i do 3.000 radnika do 2019. godine, ali za realizaciju ovog plana potrebna je i pomoć Vlade Srbije - istakao je Cvetanović za Blic.

Bord direkora “Jure” odlučio se za proširenje proizvodnih kapiciteta u Leskovcu jer su njihove analize pokazale da leskovački radnici postižu najbolje radne rezultate.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd