Skip to main content
sastanak i prezentacija

POSAO ZA 90 BEOGRAĐANA: Do kraja godine nova šansa za radna mesta!

Foto: Profimedia
Sporazum o utvrđivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2015. godinu, u okviru kojeg će do kraja godine biti zaposleno 90 osoba sa liste Nacionalne službe za zapošljavanje, potpisan je danas u Beogradu.

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, sporazum su potpisali gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković i zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijala Beograd Siniša Knežević. Maljković je rekla da u okviru tog projekta postoje tri dela, sticanje praktičnog znanja kod privatnog poslodavca, praksa kod privatnog poslodavca i zapošljavanje teže zapošljivih lica.

“Planiramo da do kraja godine zaposlimo 90 osoba koje su na listi Nacionalne službe za zapošljavanje, dok će više od 120 osoba dobiti praksu kod privatnih poslodavaca“, rekla je Maljković, navodi se u saopštenju.

Kako je dodala, Sekretarijat za privredu pravi akcioni plan i budžet za naredne tri godine. Ističući da će u subvencije biti uključene i različite vrste podsticaja za zapošljavanje, proširenje kapaciteta, ona je rekla da je završena subvencija za proširenje kapaciteta uz zapošljavanje jedne ili dve osobe u zavisnosti od iznosa.

“Subvenciju je dobilo osam privrednika koji će zaposliti 14 ljudi“, istakla je Maljković.

U saopštenju se navodi da je potpisivanju sporazuma prisustvovao i član Gradskog veća Dragomir Petronijević koji je istakao da Grad Beograd u taj projekat ulaže 15 miliona dinara, a nadležno ministarstvo pet i po miliona dinara.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd