fbpx
Skip to main content
Starija žene drži bundevu

Imate 50 godina? Ovih 5 stvari OBAVEZNO treba da uradite! (AKO VEĆ NISTE)

Foto: Profimedia
Častite sebe sa nekoliko stvari koje ste zaboravili da uradite.

Čovek je stalno u nekoj trci sa vremenom, često je pod stresom i izložen je raznim brigama o svemu što nas okružuje. Sve je lakše kada si mlad, ali ako više niste tako mladi onda treba dokazati da niste za staro gvožđe. Možda je baš pravi trenutak da, kada zakoračite u šestu deceniju, častite sebe sa nekoliko stvari koje ste zaboravili da uradite, dok ste brinuli o drugima. 

1. Otputujte na egzotičnu lokaciju. 

Ovaj predlog može da izazove sasvim opravdan odgovor "odakle mi pare". Međutim, uz malo truda, malo više štednje, prodaje starih stvari koje vam ne trebaju internetu (samo predlažemo), moguće je sakupiti dovoljno novca za nešto skuplje putovanje. Ne morate daleko da putujete, na sreću, Srbija je na korak od Mediterana. Do Španije, Sicilije, Malte, stiže se brzo i lako. Putovanje je uvek neprocenjivo iskustvo. 

DOBRO PROČITAJTE: Ovih 6 znakova pokazuje da ste ŽRTVA EMOCIONALNOG MANIPULATORA!

2. Obnovite zaboravljeno prijateljstvo. 

Baš zbog gorepomenutih obaveza, ljudi često zaborave na neke divne prijatelje, koji su ostali u prošlosti, bez razloga. Setite se nekog čoveka koji vam je pomogao u životu, koji vam se našao kad vam je bilo teško, a da ništa nije tražio zauzvrat. Pozivite ga na piće ili večeru i obnovite kontakt. Garantujemo, bićete bogatiji. 

Žene posle 50 godina
Foto: Profimedia

3. Pročitajte knjigu koju ste propustili. 

Nažalost i knjige, svetionici znanja, polako odlaze u istoriju, dojk svi bulje u svoje tablete i mobilne telefone. Setite se neke knjige koju ste propustili, a želeli da pročitate. Nemojte gubiti vreme na loše štivo, kad već posvećujete vreme čitanju, pored silnih obaveza. Mi vam predlažemo "Majstora i Margaritu" od Mihaila Bulgakova, "Putovanje nakraj noći" od Luja Ferdinanda Selina, i "Imati i nemati" od Ernesta Hemingveja. 

EMA MORANO (116): Ovo je recept NAJSTARIJE osobe na SVETU za dug i srećan život

4. Brinite o svom zdravlju. 

Da li treba dopunsko objašnjenje? Čovek (ili žena) često od silnih briga zaboravi na posetu lekaru. A svaki bol u telu je znak da nešto nije baš kako treba. Vreme je da počnete da obraćate pažnju na takve stvari. 

5. Naučite strani jezik (a da nije engleski). 

Vraćamo se na stavku pod 1. Zar ne bi bilo savršeno da, pre polaska u Španiju, naučite španski. Ili, recimo, grčki, pre polaska na Skijatos?  

OSLOBODITE SE LOŠIH MISLI: Meditacija je pravi način da konačno povratite SREĆU I MIR!

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd