Skip to main content
Malezijski boing leta MH17 na mestu tragedije

POTRAGA NE PRESTAJE: Malezija traži pomoć u nalaženju delova nestalog aviona

Foto: Profimedia
KUALA LUMPUR - Malezijski zvaničnici su saopštili danas da će zatražiti pomoć od teritorija blizu ostrva Reinion gde je pronađen deo koji bi mogao da pripada nestalom avionu MH370, u pronalaženju drugih delova olupine letelice.

Novi deo, koji je pronađen blizu tog francuskog ostrva u zapadnom delu Indijskog okeana, ne pripada nestalom avionu, već je reč o "običnim merdevinama", izjavio je generalni direktor malezijskog Civilnog vazduhoplovstva Azharudin Abdul Rahman.

"Čitao sam po svim medijima da je reč o delu vrata. Proverio sam, međutim, sa Civilnim vazduhoplovstvom, i ljudima na terenu na Reinionu, i to su samo obične merdevine", rekao je Rahman.

Deo pronađen kod francuskog ostrva pripada "boingu 777"

Malezijsko ministarstvo saobraćaja potvrdilo je da deo krila pronađen u sredu kod francuskog ostrva pripada "boingu 777", što su verifikovali francuski zvaničnici, zajedno sa predstavnicima kompanije "Boing", američke Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja i malezijskim timom.

Stručnjaci vojnog instituta blizu Tuluza počeće istragu u sredu, saopštila je kancelarija tužioca u Parizu.

U ponedeljak, istražni sudija će se sastati sa malezijskim zvaničnicima i predstavnicima Francuske agencije za bezbednost u aviosaobraćaju (BEA).

Avion kompanije "Malezija erlajnz", na letu MH370, sa 239 putnika i članova posade, nestao je 8. marta 2014. godine, pošto je skrenuo sa kursa iz Kuala Lumpura prema Pekingu.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd